onsdag 20 november 2019

Internationella barndagen

» Det unika Sverige

Ni vet väl att Sverige är unika? Det svenska Friskolesystemet med kommunalt finansierade privata kommersiella skolor är helt unikt i hela vår värld. Det finns inget annat land på vårt klot som tillåter offentligt finansierade skolor att göra vilka vinster dom vill och dela ut dessa vinster till sina ägare.

Det har INTE gett en bättre skola! Vi har inte fått bättre skolresultat! Vi har fått en internationellt sett ganska unikt segregerad skola! Vi har fått skolor med betygsinflation! Generellt har Friskolor mindre personaltäthet och lägre löner! Dock inte till ledningen! Skolor konkurrerar med att dom ger högre betyg! Inte för att eleverna lärt sig mer, utan för att man helt enkelt är generösare med betygen! Vi har helt enkelt fått en sämre skola med sämre studieresultat!

Samtidigt har vi fått regelbundet återkommande skandaler. Där det visar sig att skolornas vinster hamnar i tvivelaktiga fickor. Vi har fått skolor som helt plötsligt bara lägger ner och överlåter åt de kommunala skolorna att lösa problemen. Låt mig ta ett par skandaler från de senaste dagarna.

Den stora kommersiella börsnoterade skolkoncernen Academedia har avslöjats med att lägga mer än en halv miljon av våra skattepengar på bjudalkohol till ledare som deltagit i koncernens interna konferenser. Vid ledarkonferenser har spritnotan per deltagare legat på upp till 450 kronor - av våra skattepengar. Koncernledningen (i en skolkoncern som alltså driver allt från förskolor till gymnasieskolor) har haft bjudsprit som representation. Pengar som alltså ursprungligen kommer från våra skattepengar.

Det har avslöjats att Internationella Engelska skolan i flera kommuner fått extra stöd för att etablera sig. Genom dolda hyresbidrag osv har alltså privata Internationella Engelska Skolan fått MER pengar än vad de kommunala skolorna fått. Allt för att försöka locka till sig etableringar. Internationella Engelska Skolan har gjort grundaren Barbara Bergström till mångmiljonär. På våra skattepengar. Det var nämnda Barbara Bergström som hävdade att det var "socialism" av värsta sort när det krävdes inskränkningar i vinstuttagen från kommersiella friskolor. Vilket alltså innebär att hela världen är mer socialistiskt än Sverige eftersom vi är unika med att tillåta fri vinstutdelning från skattefinansierade skolor.

Det är dags att inskränka rätten för Friskolor. För våra skattepengars skull. Och, för skolundervisningens skull!

Friskolor

Inga kommentarer: