lördag 16 november 2019

I dag är det Mångkulturella matdagen - ät en pizza

» Ännu mer siffror

Under oktober månad dödades 23 personer. En siffra som faktiskt är lägre än i oktober förra året då 25 personer dödades. Sammanlagt skadades 1.300 personer, varav 143 fick svåra skador. Under de senaste 12 månaderna har hela 266 personer fått sätta sitt liv till i massdödandet. Genomsnittet under oktober de senaste fem åren ligger på 22 döda. Vi har alltså ingen kraftig ökning utan antalet dödade ligger konstant. Varje månad! Nästan en varje dag!

Nu pratar jag alltså inte om våldet i vårt samhälle. Inte om skjutande, inte om sprängningar, inte annat mördande. Jag pratar om något som är mycket farligare. Jag pratar om trafikdöden!

För övrigt läser jag att en mordmisstänkt man hittats död i sin cell i Odense i Danmark. Men det var alltså en dansk som var misstänkt för mord i Sverige och som skulle utlämnas till Sverige. Jag som trodde att det var svenska kriminella som åkte till Danmark för att begå brott. Inte tvärtom!

Och när vi nu ändå är inne på siffror. Jag bara ÄLSKAR väljarundersökningar. Jag skulle nästan kunna fylla Sven Tycker med bara kommentarer till olika väljarundersökningar. Men, jag lovar, det ska jag inte göra. Jag lovar! Men jag kan inte låta bli att ta en ny undersökning i dag trots att jag hade en i går. Det är Svenska Dagbladet som idag presenterar sin undersökning som görs av Sifo på uppdrag av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Nya Högeralliansen
Denna undersöknings stora vinnare är Kristdemokraterna som får 7,8% (+1,1) och Vänsterpartiet som får 9,7% (+0,5). Undersökningens stora förlorare är Moderaterna som får 17,0% (-0,7) och Socialdemokraterna som får 24,4% (-0,5). För övrigt får Miljöpartiet 4,7% (-0,3), Centerpartiet 8,3% (-0,1) och Liberalerna 3,5% (-0,4). Dvs ungefär samma utveckling som i gårdagens undersökning från Aftonbladet. Även om den har vissa variationer och inte är lika tydlig. Jag tycker att det finns tre intressanta frågor att ställa:

1/ När ska Moderaterna inse att valet av Ulf Kristersson till partiledare var ett misstag av monumentala mått? Ulf Kristersson är ett fiasko!

2/ När ska Stefan Löfven begripa att han är socialdemokrat? Han håller ju på att avskaffa det Socialdemokratiska partiet!

3/ När ska Ebba Busch Thor inse att sanningen lönar sig i längden. I varje fall hoppas jag detta. I går kunde vi konstatera att Ebba Busch Thor har lite svårt för sanningen. Vi har ännu ett exempel i dag. I ett debattinlägg i Expressen tycker tydligen den goda kristdemokratiska ledaren att svenska myndigheter och svenska ministrar inte omfattas av svensk lag utan har rätt att göra som dom vill. Även om det är lagbrott. Jag fasar för den dag den goda Ebba får mer makt. Ska hon då fortsätta att strunta i lagar? Det som skiljer de Goda från de Onda är just det att man följer landets lagar, internationella konventioner och uppför sig anständigt. Struntar man i lagar och regler så är man bara en annan Ond kraft. Inte de Goda. Läs Oisin Cantwell i Aftonbladet. Han förklarar i sedvanlig ordning det hela mycket bättre än mig.

Slutligen tycker jag vi ska ta en glad nyhet också. Det kan finnas saker att glädjas åt. Sverige vann tydligen i går fotbollen mot Rumänien med 2-0 nere i Bukarest och är därmed klara för Europamästerskapen. Detta trots att matchen tydligen fick avbrytas två gånger pga publikens uppträdande. Smällare, fyrverkerier, inkastade föremål och rasistiska påhopp. Fotbollspubliken är så trevlig!

Inga kommentarer: