söndag 24 november 2019

En helt vanlig söndag

» Sverigedumokraterna

Så har då Sverigedumokraterna avslutat sina Landsdagar. Det har gått som förväntat. Det är väl inget av riksdagspartierna där partiledningen (läs partiledaren...) har sådan kontroll över partiet som i Sverigedumokraterna. Det är helt enkelt Jimmie Åkesson som bestämmer.

Störst diskussion vållade tydligen frågan om Public Service oberoende. Jimmie har ju lovat att lägga ner P3 så fort han får makten för att ta ett exempel. Och rent allmänt vill man stympa SVT och SR. Men krafterna bland SD-svansen är hårdare än vad partiledningen vågar gå fram. Dels handlar ju kritiken om att Public Service ses som vänstervridet (från den som ser världen från ett högerperspektiv). Vi med hjärtat till vänster ser snarast SVT och SR som högervridet. Något som jag tolkar som att man i själva verket ligger ganska bra till. Visst är det så att det kan förekomma inslag som kan upplevas som vänstervridet. Men då missar man alla de inslag som är klart högervridna. Ta en titt på ekonomibevakningen för att ta ett exempel. Kalla inte den vänstervriden! Vi kan ta Lars Adaktusson som satt och kommenterade skeendena i TV:n nästan varje dag. Ingen kan påstå att de kommentarerna var vänstervridna. Plötsligt dök han istället upp som högervriden kristdemokrat!

Bland den mer hårresande kritiken kan vi nämna debattörer som inte tyckte att Public Service var tillräckligt positiv till svenskheten osv. Om man kraftigt skar ner Public Service och överlät det hela till den kommersiella mediamarknaden, är det någon som tror att den kommer att vara med "svenskvänlig"? Det skulle väl snarast bara bli ännu mer importerad billig dravel för att fylla ut sändningstiden mellan reklaminslagen. Hur som helst så vann tydligen som förväntat partiledningens linje även här.

Vi kan konstatera att SD fortsätter att anpassa sin politik till Moderaterna och Kristdemokraterna för att göra sig attraktiva hos dom. Inom alla områden, utom när det gäller invandring. Där är det tvärtom, Moderaterna och Kristdemokraterna som anpassar sig till Sverigedumokraterna. Allt är invandrarnas fel, och skulle det inte vara invandrarnas fel så är det invandringens fel!

Egentligen, det enda som förvånar mig är att SD inte tar chansen och försöker öka det kvinnliga inslaget i partiledningen. Sverigedumokraterna gör tvärtom! Från 12 män och 6 kvinnor i partistyrelsen så blir det nu 14 män och 5 kvinnor. Fast egentligen förvånar det inte. Jag tror Sverigedumokraterna har gett upp kvinnorna. Kanske satsar man likt den kvinnliga högerdebattören Ingrid Carlqvist på att det är lika bra att avskaffa den kvinnliga rösträtten, dom röstar ju bara fel.

Den nya extremhögeralliansen

Fast det finns de som tycker att anpassningen går för långt. - "Ibland undrar jag vart själen är på väg i det här partiet" säger avgående styrelseledamoten Paula Bieler.

Inga kommentarer: