torsdag 3 oktober 2019

Sverigedumokraterna

» SD-löje

I måndags var jag på Kommunfullmäktige här i Åstorp. Jag är dock bara ersättare så jag fick sitta ner snällt längst bak och hålla tyst. Men vi hann med ett kort partigruppmöte i pausen och kunde diskutera ett yttrande från Vänsterpartiet om planerna på ett nytt bostadsområde i Centrum där det tidigare varit industriområde.

Jag såg dagen efter att Sverigedumokraterna var missbelåtna över att deras tre motioner denna gången alla blev avslagna. Voteringarna slutade 22-9 i alla tre frågorna. Det ska kanske förklaras att det finns tre partigrupper i Kommunfullmäktige i Åstorp. Kommunen styrs i minoritet av Socialdemokraterna + Centerpartiet + Vänsterpartiet som har 13 mandat. Sedan finns det två oppositionsgrupper. Åstorpsalliansen som består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Dom har sammanlagt 9 mandat. Sedan har Sverigedumokraterna 9 mandat. Ja, i sedvanlig ordning så har ju SD lite avhopp och uteslutningar. Än så länge har 2 personer lämnat partiet och sitter som politiska vildar. En av dom i Kommunfullmäktige. Båda två i Kommunstyrelsen. Maria som är vilde i KF röstar dock oftast med de gamla partikamraterna i SD.

Håll Sverige rent
SD:s första bakslag kom med den motion som Sverigedumokraterna lägger fram i alla kommuner. Tiggeriförbud. Vad jag vet finns det ingen tiggare för tillfället i Åstorps kommun. Men är man sverigedumokrat så SKA man motionera om tiggeriförbud. Jag gissar att det skickats ut cirkulärskrivelse om detta från SD centralt. I debatten var samtliga partier uppe och argumenterade emot SD:s motion. Förutom Moderaterna som annars brukar vara snacksaliga i debatterna. Men jag tror faktiskt ingen var uppe i debatten. Däremot höll man enigheten inom Åstorpsalliansen så SD förlorade voteringen med 22-9.

Sedan hade Sverigedumokraterna en motion om att kommunen skulle upprätta ett vad man kallar Mångkulturellt bokslut. En motion som nog också skickas ut på cirkulation till alla SD-avdelningar för att dom ska motionera om detta. Allt naturligtvis med syfte att visa hur fruktansvärt dyrt det är med nya innevånare. Ett "bokslut" där resultatet naturligtvis beror på hur man räknar. Jag tänkte därför ägna några rader åt detta.

Om SD hade fått råda över det här bokslutet så skulle det antagligen se ut så här: Bidrag 100.000 kronor. Punkt! Men, om någon får ett bidrag på t.ex. 100.000 kronor så använder man detta bidrag. Om vi förenklar så handlar man upp alla pengarna. Då får staten in momsintäkter på det som konsumeras. I affären behövs det personal som betalar skatt på sin inkomst. Varorna produceras någonstans av personal som betalar skatt på inkomsten. Det vill säga. Om någon får ett bidrag på 100.000 kronor så är det inte detta som är samhällets kostnad eftersom en hel del kommer tillbaka i form av skatter osv. Det kan ta olika lång tid för en ny innevånare att komma in på arbetsmarknaden. Och det finns säkert de som aldrig kommer in på arbetsmarknaden och börjar betala egna skatter. Men, det är inte många kvar som inte börjat arbeta efter de 20 år som det tar för ett nyfött barn att kanske börja jobba.

Skulle vi gjort ett bokslut på barnafödande så skulle vi verkligen inte föda fler barn. Ett nyfött barn har kostat samhället enorma summor innan det kan börja att betala tillbaka. Men egentligen är alltså summan för barnen inte så stor heller om man räknar på hela samhällsekonomin. Detta eftersom det lilla barnet skapar sysselsättning. Medborgare som får ett jobb och betalar skatt på sina inkomster. Detta gäller allt från Barnmorskan via Förskollärare till Lärare osv.

Vad jag med detta vill ha sagt är att det är en omöjlig uppgift att göra upp det Sverigedumokraterna kallar Mångkulturellt bokslut. När man kräver detta har man ett annat syfte. Samma sak alltså med att föda barn. Vi behöver barnen för att en gång vara de som ska hålla igång vårt samhälle och tar hand om oss när vi har blivit gamla. Samma gäller invandringen. Vi behöver alla invandrare för att samhället ska fungera. Svensk vård och omsorg skulle inte fungera utan alla nya svenskar som håller det igång.

Sverigedumokraterna

När Sverigedumokraterna kommer med den här typen av korkade motioner har man helt andra syften. Det hela bottnar i de nazistiska och rasistiska rötterna som tror att vissa människor är mer värda än andra. Här i Åstorp är man än så länge ensamma! Lyckligtvis!

Det finns de som gjort försök att räkna på alla kostnader OCH alla inkomster och man kommer då oftast fram till att det faktiskt lönar sig med nya innevånare. Men dessa beräkningar avfärdas naturligtvis av främlingsrädda grupper. Dom vill att bara kostnader ska räknas, inte inkomster.

2 kommentarer:

Arne Löyskä sa...


Hej !
Man undrar - VEM BESTÄMMER - hur bostadsförsörjningsprogrammet ska se ut i Åstorps kommun. VAR och för vem ska man bygga. Jag läste Kvidingebygges Årsredovisning: VD,s: JAG SKA UTSE - VEM som får bygga och äga de nya lägenheterna i Kvarteret Gurkan. Döm av förvåning - när BRA i Åstorp redan NU för några månader sedan kunde UTLOVA NYA LÄGENHETER till hugade spekulanter - i Kvarterat Gurkan.
-- Man ställer då frågan?
-- Var finns beslutsordningarna - upplåtelseformerna - upphandlingarna? Kommunalt - Privat - Riksbyggen - HSB m.fl. Har Bra fått monopol på viss mark - byggande - ägande - uthyrning/FÖRSÄLJNING inom Åstorps kommun?

Sven Tycker sa...

Är det inte så att Kvidingebyggen äger marken?