tisdag 29 oktober 2019

Om Sölvesborg

» Idrottsfunderingar

Jag ser att Sölvesborgs stolthet haft framgångar. Nä, det är inte Louise Erixon (SD) som jag menar om nu någon trodde det, utan Mjällby AIF, som nu tar klivet upp i Herrallsvenskan i Fotboll. Dom har väl varit där tidigare, men är alltså nu tillbaka i högsta divisionen.

SD-fästet Sölvesborg
Jag undrar om Louise Erixon (fast hon är tydligen folkbokförd som Eriksson) och Sverigedumokraterna firar? För det måste trots allt kännas lite kymigt. En snabbtitt på laguppställningen visar ju att halva laget är utlänningar. En snabbtitt på spelartruppens namn visar att 8 av de 18 har vanliga svenska namn. Resten av laget har uppenbart sina rötter på andra håll av vårt klot. Hur ska Louise Erixon, Jimmy Åkesson och alla de andra i Sölvesborgs SD-maffia hantera detta?

Kan vi förvänta oss ett krav från Sölvesborgs kommun inför nästa säsong att t.ex. minst 90% av spelartruppen har svenskt ursprung och är etniska arier? Självklart är ett godkänt språkprov i svenska. Annars får Mjällby AIF inget som helst stöd från kommunen eller rätt att utnyttja kommunens anläggningar. För dom kan väl inte acceptera att det kommer in en massa utlänningar och tar över jobben från de etniska svenskarna? Det finns ju risk för att det i spelartruppen finns flera som till och med är muslimer - bevara oss för den tanken!

Hur ska ni hantera det här i Sverigedumokraternas skyltfönster - Sölvesborg? Kan verkligen kommunens stolthet, fotbollslaget Mjällby AIF, vara så dominerat av utlänningar? Jag ser med spänning fram emot reaktionerna.

Inga kommentarer: