torsdag 31 oktober 2019

Mer Sölvesborg - bland annat

» Dagens SD-skandal(er)

Man skulle kunna fylla en daglig blogg med nya SD-klavertramp. Men det skulle tyvärr bli rejält deprimerande att påminna om alla totalt olämpliga politiker som flockas till det här partiet. Det är egentligen fascinerande att ett och samma parti kunnat locka till sig så många klavertrampare. Det måste helt enkelt vara så att partiets framtoning lockar till sig avskrädet! Alla partier drabbas av att företrädare för partiet gör bort sig. Men det är något speciellt när ett parti som företräder kanske så mycket som var femte svensk står för mer än hälften av klavertrampen med uteslutningar, time-out, utträden och allmänna skandaler.

Sölvesborg
I dag läser vi om det sverigedumokratiska skyltfönstret Sölvesborg som beslutat sig för att bryta mot lagen. Enligt Medborgarskapslagen så ska varje kommun en gång om året anordna någon form av festlighet för att välkomna nya medborgare. Något som brukar bli en glad festlighet med svenska flaggor och nya svenskar som känner sig stolta över att nu har blivit fullvärdiga svenskar. Men inte i Sölvesborg! Samstyret i Sölvesborg (alltså Sverigedumokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och ett lokalt parti) har uppenbarligen beslutat sig för att strunta i vad svensk lag säger. Jag kan gissa att Louise Erixon, Jimmie Åkesson och dom andra sverigedumokraterna känner sig stolta över att kunna genomföra en protest mot att vi släpper in kreti och pleti och låter dom bli svenska medborgare. Men Moderaterna och Kristdemokraterna? Ställer ni verkligen upp på sådant obstruerande?

Man kan undra om det har något samband med att Louise Erixon inte lyckades få godkänt betyg i svenska på gymnasiet? Hon är kanske avundsjuk? Att påminna om att hon för snart 15 år sedan dömdes för misshandel och skulle betala skadestånd är egentligen lågt. Vilket hon inte mäktade med för övrigt. Inte ens sedan Kronofogden sänkt betalningen till 100 kr/mån skötte hon betalningen. Förrän hon plötsligt fick pengar när han sattes upp på SD:s valsedel.

För övrigt är dagens Time-outande SD-politiker lågstadielärare och placerad i Skåne. Han tyckte tydligen att det var en smart idé att tejpa munnen på en försteklickare som hade svårt för att vara tyst i hans klass. Det är dock inte någon smart metod om vi ska vara ärliga. Fast jag ska erkänna att jag ibland själv får den tanken när jag lyssnar på Sverigedumokratiska politiker som slänger ur sig den ena grodan värre än den andra. Men, tejpa över munnen? Nä! Själv drog han tydligen slutsatsen att han var olämplig som företrädare för Sverigedumokraterna. Men han är ju bara en typisk SD-företrädare. Men lämplig som lärare? Nä!

Utropstecken
Annars verkar Jimmie Åkesson vara stolt över Sölvesborgs-effekten. Fast det är han nog ganska ensam om...

Läs lite mer:
Sölvesborg ställer in fest för sina nya medborgare. - Kvällsposten
Sölvesborg ställer in fest för nya medborgare. - Aftonbladet
Nya svenskar hedras inte i SD:s Sölvesborg. - Aftonbladet ledare
SD-politiker dröjde med skadestånd efter misshandel. - Arbetarbladet
Kalla oss inte rasister. - Aftonbladet 2006
SD-politiker tar timeout – tejpade elevs mun. - Kvällsposten
Simon Ridell: "Sölvesborgs-effekten" Jimmie Åkesson inte talar om. - Arbetarbladet
Sölvesborgs plan oroar Författarförbundet. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: