tisdag 15 oktober 2019

Inrikespolitisk rapport

» Rasismen som affärsidé

Jag tittade inte på Partiledardebatten häromdagen. Jag tycker att det ofta blir lite väl mycket pajkastning och för lite seriös debatt. Något som debattledarna ofta har en stor skuld i. Men jag har av rapporteringen i efterhand förstått att Jonas Sjöstedt i varje fall sade några sanningar som han ska ha all heder av.

- " Sverigedemokraterna är ett parti med rasismen som affärsidé"

Sverigedumokraternas rötter
Hur som helst så tålde tydligen inte Jimmie Åkesson den sanningen, så han reste sig och gick från podiet! För sanningen är den att det är rasismen och främlingsfientligheten som hela Sverigedumokraterna baserar sin politik på. Oberoende av vilken fråga som diskuteras så slutar det med att Sverigedumokraterna kommer fram till att det är invandringens fel. När SD-företrädare ute i kommunerna skriver motioner så handlar mer än hälften om hur hemskt det är med invandrare och hur mycket bättre den svenska kulturen och de svenska folket är än dessa hemska invandrare. Följ en debatt på nätet, det kan handla om precis vad som helst, så kommer det alltid in några ur den Sverigedumokratiska svansen och konstaterar att allt är invandrarnas fel. Hela partiet är genomsyrat av tanken att svenskar är mer högtstående än alla dessa hemska invandrare.

Fast jag ser att Moderaterna och Kristdemokraterna har gått till storms för att stötta deras blivande parhäst Jimmie Åkesson. Den nya Extremhögeralliansen blir allt mer tydlig. Den intressanta frågan är om Nyamko Sabuni och Liberalerna föredrar denna när det kommer till kritan och blir allvar?

För övrigt ser jag att Jimmie Åkesson inte heller vill diskutera den bedrägerianklagade SD-riksdagmannen Patrick Reslows situation. Han har väl lite svårt för att komma på hur han ska kommentera sin stora glädje när han kunde berätta att Patrick Reslow lämnat Moderaterna och anslutit sig till Sverigedumokraterna för några år sedan. Jimmie kallade ju till presskonferens och berättade att han hade något stort att berätta. Han kunde inte dölja sin stora glädje. I dag kanske han ångrar sig bittert. Men Moderaterna är nog glada...

På tal om Moderaterna så ser jag att dom inte tycker att KU (Konstitutionsutskottet) har något att göra. Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard har nämligen KU-anmält Stefan Löfven för att han säger vad han tycker. Enligt Maria Malmer Stenergard så får tydligen inte en statsminister uttala sig om han inte gör det på hela regeringens uppdrag. I övrigt har statsministern tystnadsplikt och är belagd med munkavle. Av korkade KU-anmälningar så tycker jag faktiskt att denna placerat sig i en avdelning för sig själv. Att sedan Stefan Löfven snackar dumheter är en annan sak. Han borde skämmas som socialdemokrat för sin syn på asylpolitiken. Men jag är inte förvånad. Den nya Extremhögeralliansen formerar sig.

Sverigedumokraterna

Ibland kan politik vara riktigt komisk. Läs om intervjun med Jimmie Åkesson i sista länken. Vi behöver ett gott skratt ibland!

Läs en del bakgrund:
Sjöstedt har rätt om SD:s rasism - Aftonbladet
Åkesson efter debatten: Behövde ta en promenad - Aftonbladet
Åkesson vägrar svara på frågor om kollegans lyxresa till Asien - Aftonbladet
Moderaterna KU-anmäler Löfven - Helsingborgs Dagblad
Moderaterna KU-anmäler Löfven – för uttalandet om migrationen - Expressen
Migrationspolitiken är regeringens lekstuga - Expressen debatt
Vem tror Stefan Löfven han lurar? - Aftonbladet debatt
Åkesson: ”Hela mitt väsen är kompromiss” - Expressen

Inga kommentarer: