måndag 21 oktober 2019

Jag!

» Moralist?

Det händer att jag undrar om min åsikt i frågan handlar om att jag är moralist. Men så läser jag i dagens Svenska Dagbladet att deras ledarskribent Lydia Wålsten uppenbarligen har en annan åsikt än vad jag har. Detta gör att jag styrks i min åsikt och inser att det inte bara handlar om någon underlig moralism utan det är den enda vettiga och anständiga åsikt man kan ha. Det måste vara så om Lyda Wålsten tycker annorlunda!

Kvinna
Vad det handlar om? Jo, den svenska Sexköpslagen fyller 20 år. Sverige var först i världen med att göra sexköp kriminellt samtidigt som den som säljer sex inte begår en kriminell handling. Sedan Sverige för 20 år sedan var först med en sådan här lag så har fler länder följt efter.

Lydia Wålsten verkar anse att: - "Sexköpsförbudet gör att kvinnor förlorar sina rättigheter: rätten att bedriva näring, skyldigheten att betala skatt och rätten att omfattas av socialförsäkringssystemet." Lydia verkar förespråka att behandla Prostitution som vilken form av näringsverksamhet som helst. Vill kvinnor sälja sex, sälja sylt eller sälja städning har ingen betydelse. Det ska vara fritt fram. Det har ingen betydelse vad dom säljer!

Själv har jag snarast förståelse för de som anser att svenska män som t.ex. reser till Thailand huvudsakligen för att köpa sex ska kunna dömas i Sverige. Thailandturismen bygger till allt för stor del på just prostitutionen. Svenskhotellen välkomnar prostituerade. Journalisten Joakim Medin reste "under-cover" till Thailand och umgicks med de svenska sexköparna för att sedan skriva en bok om det. Han kunde bland annat konstatera att sverigedumokratiska sympatier var kraftigt överrepresenterade bland sexköparna. Som alltså tyckte det var helt naturligt att ha rätten att köpa sex.

Jag tycker alltså annorlunda. Den svenska Sexköpslagen är en bra lag och ett föredöme för andra länder. Jag är inte övertygad om ifall det är rätt väg att kunna dömas för sexköp i länder där det inte är förbjudet. En sådan lag skulle få konsekvenser vi inte vill ha där andra länder skulle kunna döma för handlingar som är tillåtna i Sverige men inte i det egna landet. Därför är jag tveksam. Men, häng gärna ut svinen i media....

Slutligen: Jag är medveten om att alla sexköp inte handlar om män som köper sex av kvinnor. Det finns alla möjliga varianter. Men dom är lika vidriga alla.

Läs:
Alla firar inte att sexköpslagen fyller 20 år. - Lydia Wålsten i Svenska Dagbladet
Svenska par göder thailändsk prostitution. - Aftonbladet
Här säger de ja till sexköp. - Aftonbladet

Inga kommentarer: