onsdag 9 oktober 2019

Avskaffa dom alla

» Knugafamiljen krymper

Hans Majestät den Allsmäktige Carl XVI Gustaf Folke Hubertus har i sin visdom bestämt sig för att föregå politikerna som tycker att den kungliga familjen växer lite för stor. Man utreder därför vilka i Knugafamiljen som ska få sina liv finansierade av skattebetalarna och vilka som gott kan försörja sig själva.

Nu har alltså därför HM Tjabo beslutat att Prinsessan Leonore Lilian Maria, Hertiginna av Gotland. Prinsen Nicolas Paul Gustaf, Hertig av Ångermanland. Prinsessan Adrienne Josephine Alice, Hertiginna av Blekinge, som alla är bosatta i US of Amerika och Prinsen Alexander Erik Hubertus Bertil, Hertig av Södermanland samt Prinsen Gabriel Carl Walther, Hertig av Dalarna från och med nu visserligen är en del av Kungahuset men inte medlemmar av det Kungliga Huset.

Avskaffa monarkin
Vi får se om den tillsatta utredningen låter sig nöjas med detta eller om dom kommer fram till att även Prinsen Carl Philip Edmund Bertil, Hertig av Värmland samt Prinsessan Madeleine Thérèse Amelie Josephine, Hertiginna av Hälsingland och Gästrikland också gott kan klara sig själva och syssla med det dom tycker är roligt. Carl Philip kan få köra sina motortävlingar och annat kul för sina egna pengar och Madeleine som ju dessutom flyttat till USA kan få bekosta sina balklänningar själv.

För övrigt tycker jag att dom allihop kan friställas och få syssla med vad dom själva vill utan att förväntas ställa upp på fina middagar med jämna mellanrum och resa Jorden runt för att äta andra fina middagar och hälsa på diverse andra fint folk. Det är inte i enlighet med FN:s Barnkonvention att tvinga in nyfödda barn i det rojalistiska spektaklet. Låt dom växa upp som normala människor och själva välja sin framtid!

Gör Sverige till en modern stat och avskaffa den otidsenliga monarkin och inför republik.

I ett demokratiskt land väljs statsöverhuvud, och därmed även avsätts, genom demokratiska val efter bedrift och handlande. I andra, och därmed icke lika demokratiska länder, räcker det för att vara statsöverhuvud att till exempel ha gener från en på 1800-talet importerad fransk officer.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Läs lite mer:
Kungahuset blir mindre - Aftonbladet
De kungliga barnbarnen blir utan apanage - Aftonbladet
Kungens drag – för att rädda pengarna - Expressen
Kungabarnens egna ord om beslutet - Aftonbladet
Herman Lindqvist: Nu kan barnen få ett naturligt liv - Aftonbladet

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Stackars Victoria. Som hon kommer att få jobba nu när hon får huvudansvaret. Det kan bli verkligt jobbigt. Kanske nästan så att det blir en normal heltid..... https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/darfor-tiger-kungen-och-victoria-efter-beslutet/