fredag 19 april 2019

M som i Mumsgirighet

» M som i Moral?

M:et i Moderaterna betyder i varje fall inte Moral. När Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl avslöjades för sitt fiffel med bostadsbidraget från Riksdagen var Liberalerna snabba med att konstatera att förtroendet var förbrukat. Emma Carlsson Löfdahl uppmanades att lämna sin plats i Riksdagen. Nu kan ju ett parti inte påverka detta. Riksdagsledamöter är invalda som personer. Det är alltså deras eget mandat som dom själva bestämmer över. Emma Carlsson Löfdahl valde att lämna Liberalerna istället för att lämna Riksdagen och sitter kvar som politisk vilde i Riksdagen.

De nya gamla moderaterna
Men Moderaterna har agerat annorlunda när det gäller Erik Bengtzboe. De officiella reaktionerna på Erik Bengtzboes skenskrivning i Nyköping handlar om att det vore kanske lämpligt att betala tillbaka pengarna han fått som han inte har rätt till. Men någon annan reaktion från partiet har jag inte kunnat se. Erik Bengtzboe är väl alldeles för högt upp i hierarkin för att man ska vilja komma med någon annan kritik. Det är faktiskt talande för moralen i Moderaterna. Girighet är ett bra valspråk för det partiet!

Sitter man längre ner i hierarkin så kan man dock kanske sitta löst inom Moderaterna. I Göteborg har moderaten Lena Ferm trampat rejält i klaveret genom ett antal rasistiska och islamofobiska inlägg i sociala medier. Här finns det i varje fall en del som tycker att Lena Ferm borde avgå.

Moral finns helt enkelt inte inom Moderaterna. Hade det funnits så hade man aldrig valt Ulf Kristersson till partiledare efter hans alla klavertramp.

Inga kommentarer: