tisdag 2 april 2019

World Autism Awareness Dag

» Rätt svar

Jag gjorde ju i går ett försök att vara lustig med en del påståenden som kunde vara aprilskämt - eller inte. Så lyckat blev det nog inte på alla punkter. Men, så är det med satir. Ibland blir det bra, ibland är det ingen som fattar och ibland blir det riktigt uselt. Hur som helst så tänkte jag berätta sanningen om gårdagens påståenden i dag.

¤  Om vi börjar med Brasiliens ganska nyvalda president Jair Bolsanoro så är det faktiskt helt rätt att han ville fira den brasilianska demokratin genom att hedra 55-årsminnet av militärkuppen i Brasilien 1964. Men han stoppades av en domstol som tyckte att det var lite väl magstarkt att fira demokratin med att fira diktaturen.

¤  Nä, Jimmie Åkesson har inte setts hjälpa en äldre muslimsk kvinna över gatan i Sölvesborg. Skulle man se honom göra detta så var nog anledningen snarast att han skulle föra henne till polisen för att hon var olämpligt klädd med en hijab om huvudet.

¤  Nä, det är inte sant att EU lagt sig i vilka dagar det får regna. Det är ett av de få områdena där EU inte har lagt sig i.

¤  Det är inte heller riktigt att Stefan Löfven precis fått veta att SAP betyder Sveriges socialdemokratiska arbetareparti. Det visste han naturligtvis redan tidigare. Fast om han förstår att det INTE innebär att man begränsar strejkrätten, sänker skatterna för höginkomsttagare och låter klyftorna i samhället fortsätta växa i rekordfart, det är mycket tveksamt.

¤  Att Donald Trump anses vara en av de största fuskarna inom golfen är dock helt riktigt. I varje fall enligt en bok som precis kommit ut, där ett antal andra golfare uttalar sig.

¤  Det är inte riktigt att man äntligen hittat Ulf Kristersson i en garderob. Sanningen är väl snarast att Ebba Busch Thor är så mycket skickligare på att skapa tidningsrubriker att den stackars Ulf Kristersson hamnat i bakvattnet. Kanske väntar han bara på att avgångskraven ska komma ut i offentligheten?

¤  Jo, det är sant att Alice Teodorescu från Göteborgsposten nu rekryterats till Moderaterna för att förbereda partiets officiella anpassning till Sverigedumokraterna. Kanske innebär det samtidigt att Göteborgsposten återgår från mörkblå till ljusblå på ledarsidan. Det bruna inslaget är i varje fall borta. Det finns istället i det blivande bruna blocket.

¤  Nä, varken Ebba Busch Thor eller Sara Skyttedal har några dubbla medlemskap i både Kristdumokraterna och Sverigedemokraterna. F'låt, det ska vara tvärtom... Det behövs inga dubbla medlemskap, dom har snart anpassat politiken så långt att det i varje fall blir ett gemensamt politiskt block.

¤  Jo, det är sant att BRÅ ska utreda sambandet mellan invandrare och kriminalitet. Däremot inte sambandet mellan skatteflykt och politiska preferenser. Sån't finns inte registrerat. Och vi vet ju ändå hur det står till med den saken! Precis som den sverigedumokratiska svansen vet att alla brott begås av invandrare just eftersom dom är invandrare. Våldtäkter, inbrott och mord förekom inte i det gamla svenska folkhemmet, innan massinvandringen tog fart.

Jag hoppas att ni har hittat något att dra på smilbanden åt. Har ni inte gjort det så får ni övergå till att läsa Hälge istället. För säkerhets skull vill jag påpeka att jag med stor förtjusning själv läser Hälge. DET är svensk kultur!

Inga kommentarer: