torsdag 25 april 2019

Som omväxling

» Goda nyheter

Det händer att en moraliskt ansvarstagande bloggare som undertecknad känner att det blir lite för mycket gnällande, klagande och kverulerande här på bloggen. Då gäller det att försöka vara positiv en dag för omväxlings skull. Alltså tänkte jag ägna dagens tyckande åt positiva nyheter.

Glad
Låt oss därför inleda med att jag för några dagar sedan såg att de kommersiella spelbolagen tappat rejält i omsättning sedan regleringen infördes. Mer än 30.000 svenskar har frivilligt stängt av sig från möjligheten att spela. Som jag förstår det är det speciellt storspelare som minskat sin omsättning. Visst är det positiva nyheter!

Samtidigt står det klart att Regeringen och Civilminister Ardalan Shekarabi är inne på att begränsa spelreklamen. Eller kanske till och med förbjuda spelreklamen helt. Det finns länder som redan tidigare gjort detta. - "Vår bedömning är att branschens självreglering inte är tillräcklig" som Ardalan Shekarabi så vist uttrycker det.

Visst är det positiva nyheter?

Sedan har vi i dag fått ännu en god nyhet. Den moderata karriärpolitikern Erik Bengtzboe har tagit sitt förnuft till fånga och bestämt sig för att lämna Riksdagen. Det numera "gamla" Moderata partiet har dock skött den här frågan på ett skandalöst dåligt sätt. I Aftonbladet är Lena Mellin besviken på våra politiker. Och det kan man ju tillåta sig att vara.

Men lite positiva nyheter blev det trots allt.

Inga kommentarer: