onsdag 24 april 2019

Internationella sekreterardagen

» I valet och kvalet

Så sitter man då där igen framför sin PC och ska författa dagens tyckeri. Vissa dagar är det ganska självklart vad man ska skriva om. Andra dagar så saknar man nästan helt inspiration till att skriva något. Det finns dagar då man av tidsbrist måste hitta på något snabbt. Och det finns dagar då jag helt enkelt bara inte kan bestämma mig.

¤ 1.   I kväll ska jag gå på utbildning inför EU-valet. Jag tjänstgör sedan många år som Valförrättare vid valen. Ett "jobb" som faktiskt kan vara riktigt roligt genom att man träffar så många människor. Sedan kan det ju bli stressigt när man efter att vallokalen har stängt ska börja sprätta kuvert och räkna röster så att man kan redovisa in resultatet och gå hem. Men, tyvärr går det ganska snabbt vid EU-valet. Bara ett val att räkna och dessutom ju ett tråkigt mycket lågt valdeltagande. Åstorp ligger dessutom under snittet för Sverige. Hur gör man för att övertyga människor om att det faktiskt är viktigt vem som styr i EU? Visserligen är min enda röst bara en droppe i havet. Men, det kan ju faktiskt vara den droppen som stjälper över i en viss riktning. EU lägger sig i mycket. Det EU beslutar har mycket stor inverkan på vad som händer i vårt land. Men hur övertygar man, även motståndare till EU, om att man faktiskt "måste" försöka göra sin röst hörd. Jag var på ett annat möte i går på kvällen där vi bland annat diskuterade just det. Hur övertygar man svensken om vikten av att rösta - även i EU-valet? Det var inte lätt att komma på något bra, tyvärr!

¤ 2.   Sedan kan man ju fundera vidare över moderaten Erik Bengtzboes framtid. Den moderata partiledningens handläggning har än så länge varit en skandal. Bara han betalar tillbaka vad han fått för mycket så är allt glömt? Så om en inbrottstjuv lämnar tillbaka stöldgodset sedan han blivit haffad så skulle allt vara glömt? Oansvarigt struntprat! Jag såg att Moderaterna i Sörmland i dag ska ha ett extra möte för att diskutera om man har fortsatt förtroende för Erik Bengtzboe som ordförande. Det skulle vara spännande att få höra hur den diskussionen gick. Hur det gick vet jag inte. Men det är faktiskt en skandal om man fortsätter att ha förtroende och om Erik Bengtzboe stannar kvar i riksdagen.

¤ 3.   I gårdagens Svenska Dagbladet intervjuade man Kristdemokraternas förstanamn i EU-valet, Sara Skyttedal. En av landets mest publicitetskåta politiker. Som älskar att hamna i rampljuset. Som rubrik sätter man ett citat från Sara: - "Jag går till val på att stoppa saker". Lycka till vill jag önska Sara Skyttedal. Jag har några förslag på saker du kan få stoppa. Sätt för miljöns skull stopp för allt onödigt flygande. Sätt för demokratins skull stopp för den kristdemokratiska högervridningen för att anpassa sig till Sverigedumokraterna. Sätt för att värna människovärdet stopp för din partikamrat Lars Adaktussons kontakter med hatgrupper ute på yttersta högerkanten. Vi kan väl stoppa där och återvända till ämnet en annan dag.

¤ 4.   Vi kan ju fundera över torkan. Här i Skåne är det snustorrt sedan det i princip inte regnat på länge. Ett antal skogsbränder härjar nu här nere i söder. Förra sommaren var ju rekordtorr och man börjar ju oroa sig för att vi ska få ännu en sådan sommar. Jag har legat på knä och rensat ogräs i mitt jordgubbsland under eftermiddagen. Inte bra för ryggen, men jag hoppas bra för de jordgubbsplantor som förhoppningsvis kan få lite fart om dom bara får lite väta. Nu är det i varje fall bara jordgubbsplantor i landet och inga grästuvor, maskrosor, mossa och annat som inte ska vara där. Men det är väl ogräset som sätter fart först och främst när det efterlängtade regnet kommer. Skillnaden mellan Ogräs och Planterade växter är att Ogräs överlever hur man inte försöker utrota det medan Planterade växter dör hur man än försöker vårda dom. Det fanns förresten en liten förskrämd blomma på en jordgubbsplanta.

Inga kommentarer: