måndag 1 april 2019

Nio sanningar, eller?

» April 1

I dag är det den första april. Man kan inte öppna en tidning, läsa en uppdatering på Facebook eller vända sig till sin dotter utan att mötas av ett aprilskämt. Jag har därför samlat några här. Fast jag ska erkänna att ett par av dom faktiskt är sanna och inget skämt.

¤  Brasiliens nyvalda president Jair Bolsanoro vill fira den brasilianska demokratin genom att fira 55-årsdagen av militärkuppen 1964.

¤  SD:s partiledare Jimmie Åkesson kunde förra veckan ses hjälpa en äldre muslimsk kvinna över gatan i Sölvesborg.

¤  Enligt ett beslut i EU får det bara regna måndagar, torsdagar och lördagar i fortsättningen. Vid extrem torka kan undantag beviljas för regn även på onsdagar.

¤  S:s partiledare Stefan Löfven fick i helgen veta vad SAP betyder. - Va, skulle vi vara ett arbetarparti?

¤  I USA har det avslöjats att Donald Trump är världens största fuskare i golf. Slår han bollen i vattnet dyker den plötsligt upp på green. Samma gäller för motståndaren - fast tvärtom!

¤  M:s partiledare Ulf Kristersson har äntligen hittats - han gömde sig i en garderob.

¤  Den liberala tidningen Göteborgspostens politiska redaktör Alice Teodorescu har kommit ut som moderat, hon blir huvudsekreterare i Moderaternas idépolitiska programgrupp.

¤  Den Sverigedumokratiska nättidningen Samtiden har avslöjat att Ebba och Sara har dubbla medlemskap, både i Kd och Sd. Dom hävdar dock att dom bara råkade skicka avgiften till fel bankgiro!

¤  BRÅ ska utreda sambandet mellan utländsk härkomst och brottslighet. Samtidigt ska man utreda sambandet mellan ekonomisk brottslighet och politiska preferenser. Man ska även utreda sambandet mellan hårfärg och risken för att utsättas för brott.

Kan ni gissa vad som är korrekt och vad som är lögn?

Inga kommentarer: