lördag 27 april 2019

Den lokala handelns dag

» Denna Donald

Så är han då igång igen och säger upp avtal. Vem kommer i fortsättningen våga skriva ett avtal med USA eftersom Donald Trump säger upp internationella avtal med andra med samma intensitet som jag själv byter kalsonger (nåja, nästan i varje fall). Det är uppenbart att Donald Trump inte har förstått vad det innebär att skriva ett avtal.

Donald Trump
Det senaste exemplet är att Donald Trump i samband med vapenlobbyn NRA:s årsmöte fick stort jubel när han meddelade att USA drar sig ur FN:s vapenhandelsfördrag. Det här Vapenhandelsfördraget röstades igenom av FN 2013 och det förbjuder försäljning av vapen om dessa riskerar att användas för folkmord eller krigsförbrytelser. Något som naturligtvis är en nagel i ögat på pang-pang maffian hos sådana som NRA. 130 länder har än så länge skrivit under avtalet. Nu är dom alltså 129 sedan Donald Trump gjort sig till bättre vän hos vapenlobbyn genom att meddela att USA nu drar sig ur.

- "USA tar nu armkrok med Iran, Nordkorea och Syrien som inte heller undertecknat det här historiska fördraget, vars enda syfte är att skydda oskyldiga från dödliga vapen" kommenterade Oxfams generalsekreterare Abby Maxman beskedet från Donald Trump.

Att USA säljer vapen till vem som helst är ju i och för sig ingen nyhet. Men det är dom å andra sidan inte ensamma om. Det mest oroväckande är egentligen de långsiktiga effekterna av att Donald Trump på löpande band säger upp avtal som USA har tecknat. Effekten blir ju att länder inte tar avtal med USA på allvar i fortsättningen.

Å andra sidan, vem tar överhuvudtaget Donald Trump på allvar?

Inga kommentarer: