måndag 22 april 2019

Moderat bottennapp

» Girighetens ansikte - Erik Bengtzboe (m)

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe är inte längre dess talesperson. Erik Bengtzboe har mitt i påskhelgen (på uppmaning från partiledningen?) tydligen dragit slutsatsen att hans krumbuktande med var han egentligen bor har skadat partiet så pass mycket att han nu lämnar uppdraget. Fast han stannar kvar som välbetald riksdagsledamot, för så mycket fel har han ju inte gjort! Och om han fått för mycket så ska han betala tillbaka. Och om man betalar tillbaka när man blir avslöjad så har man ju egentligen inte gjort fel! Eller?

Nu tar vi tag i traktamentena
Vad det hela handlar om? Jo, Erik Bengtzboe är från Enköping men är alltså invald i Riksdagen som ju har sin arbetsplats i Stockholm. Om man blir invald i Riksdagen så kan man antingen bo kvar hemma och genom förmånliga regler få ersättning för resorna till Stockholm och få tillgång till en övernattningsbostad i Stockholm där man kan sova och arbeta med förmånliga traktamenten. Man kan också själv välja att hyra en övernattningslägenhet och då få bostadsbidrag för detta. Eller också kan man bosätta sig i Stockholm och istället få reseersättning för att åka hem till sin valkrets.

Erik Bengtzboe har valt att bo kvar i Enköping. Inneboende i pojkrummet hos sin mamma. Samtidigt har frun och barnen trots detta varit bosatta i Stockholm - för att vara nära makens jobb? Men Erik Bengtzboe har alltså bott kvar hemma hos mamma och fått ersättning för att han övernattat i Stockholm - hos frun och barnen. När Aftonbladet började nysta i ärendet och frågade ut Erik Bengtzboe om sitt boende erkände han att det varit fel. Han har inte alls bott hemma hos mamman de sista åren utan i mammans sommarstuga utanför Enköping. En bostad som inte är byggd för permanentboende. När Aftonbladet började nysta i det och Erik Bengtzboe istället folkbokförde sig i sommarstugan så dök det också upp brevlåda och sophämtning i sommarstugan. Det har inte funnits tidigare när Erik Bengtzboe hävdat att han bott där men bara glömt ändra folkbokföringen.

Ursprungligen är det nog så att Erik Bengtzboe valt att fortsätta vara folkbokförd i Enköping för att han ville fortsätta att sitta i kommunfullmäktige för Moderaterna samtidigt som han satt i Riksdagen. Och det kan han ju inte om han inte bor i kommunen. Detta gäller dock inte längre eftersom han inte sitter i kommunfullmäktige längre. Men Erik Bengtzboe fortsätter att hävda att han bor i sin mammas sommarstuga i Enköping medan frun och barnen bor i Stockholm.

Att Moderaterna inte kräver att han omedelbart lämnar sin riksdagsplats är ett mysterium. Någonstans saknas det någon form av information i det här ärendet. Hur som helst är det tråkigt att se hur ett litet antal girigbukar utan moral kan förstöra ryktet för så många. Du är en skam för svenska politiker Erik Bengtzboe! Och Moderaterna borde skämmas öronen av sig som inte ger klara besked.

Eller det är kanske som Anna Maria Corazza Bildt i sin besvikelse över att ha petats från EU-Parlamentet säger: - "Klick av män som styr".

De vanliga gamla moderutterna
Läs mer:
Dagens Nyheter 1
Dagens Nyheter 2
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2
Uppenbarligen har Erik Bengtzboe två profiler på Facebook. Där den ena bara är för vännerna som ger hyllningar.
Facebook 1
Facebook 2

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Några andra synpunkter:
https://www.hd.se/2019-04-22/bengtzboes-boende-goder-foraktet
https://www.etc.se/ledare/moderaten-raknar-med-att-alltid-komma-undan