fredag 12 april 2019

Staffanstorp

» Töntigast i Sverige

Uttrycket "Töntigast i Sverige" är inte mitt eget påhitt. Det är istället det tidigare miljöpartistiska kommunalrådet Nils Karlssons åsikt om Staffanstorps kommun. Det handlar i det här fallet (en debattartikel i Dagens Samhälle) om Staffanstorps kommuns beslut om att vägra återvändare från IS all form av kommunal service. Dvs dom ska inte få hjälp med boende, inte kunna få försörjningsstöd, inte kunna få sina sopor tömda och så vidare. Att det bryter mot svensk lag är inget som Staffanstorps sverigedum... f'låt moderata kommunalråd Christian Sonesson bryr sig om. För honom finns det viktigare saker än lagen.

Staffanstorps emblem
Den Moderat/Sverigedumokratiska koalitionen i Staffanstorp utmärker sig på många sätt. I ovan nämnda Dagens Samhälle fanns i gårdagens nummer ett reportage där bland annat Lunds kommun är upprörda över att Staffanstorp dumpar flyktingar som Staffanstorp tilldelats i grannkommuner, som Lund. Tidigare har ju Staffanstorp gjort sig kända för att dumpa flyktingar i en grupp uppställda gamla husvagnar på en lerig åker. Allt detta är naturligtvis ett sätt för det sverigedum... f'låt moderata kommunalrådet Christian Sonesson att göra klart för andra att i fina Staffanstorp vill vi inte ha konstiga utlänningar om dom inte råkar vara läkare eller liknande fina yrken. Eller kommer från Danmark...

Men, vi måste ju ha förståelse för att den Sverigedum... f'låt Moderatstyrda kommunen Staffanstorp har stora problem med flyktingmottagande. I dagens Fokus hittar jag statistik över flyktingmottagandet i de svenska kommunerna, räknat i antalet asylsökande per 1000 innevånare per år i snitt för de senaste åren. Staffanstorp kommer på fjärde plats i landet. Fjärde plats från botten alltså med 0,94 asylsökande per 1000 innevånare per år. Det är bara Nykvarn, Nordmaling och grannen och moderatghettokollegan Vellinge som har färre. För övrigt är det gott om moderatghetton på bottenlistan som Kävlinge, Lomma, Danderyd, Ekerö osv. Det måste vara mycket svårt att ordna boende.

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan konstaterar i dagens ledare: - "Staffanstorp utmanar den skånska solidariteten." Ett påstående som äger sin riktighet. Det är egoismen, rädslan för det okända, rasismen och tron på övermänniskor som styr. Men skäms dom? Glöm det! Dom är snarast stolta.

Inga kommentarer: