onsdag 27 februari 2019

I dag är det Internationella isbjörnsdagen

» Korkade uttalanden

Kommer ni ihåg Leif Östling? En gång i tiden var Leif Östling tydligen SSU:are, men det är läääänge sedan! Han har varit chef för Scania, och sedan ordförande för Svenskt Näringsliv. Just nu är han tydligen rådgivare hos den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley. Fast, om jag skulle lita på hans råd? Nä, tror inte det!

De flesta av er kommer väl främst ihåg Leif Östling sedan SVT:s Uppdrag Granskning kunde avslöja att han för att slippa betala skatt i Sverige hade placerat mångmiljonbelopp på Malta istället. Det var då han kom med det klassiska: - "Vad fan får jag för pengarna?" Ett uttalande som han tydligen fortfarande står fast vid, även om han tydligen gärna stryker svordomen.

Skatteflykt

Med tanke på vad som framkommer i en artikel i Svenska Dagbladet så undrar jag verkligen vad Leif Östling ger för råd till Morgan Stanleys kunder. Mer än att smussla ut sina pengar till skatteparadis alltså? Nu ser jag att Leif Östling räknar med att systemet kollapsar inom 5-10 år och sedan kommer det privata näringslivet att rädda den offentliga sektorn. - "Först ska bara systemet kollapsa, det är det som är lösningen."

Om jag förstår det rätt så tycker Leif Östling att man kan göra sig av med alla politiker och administratörer inom den offentliga sektorn. Då blir det mer tid över för läkare osv att göra sitt jobb. Det är en så enkel lösning att det är ett mirakel att ingen kommit på det tidigare! Vi kan ju slopa lönekontoret, slopa vaktmästeriet, slopa styrelsen (vi kan slopa styrelsen i Svenskt Näringsliv samtidigt...), slopa städningen, slopa dom som sköter webben osv. Så kan läkarna operera i fred. Ja, tills operationssalen ska städas, lönen ska betalas ut, förbrukningsartiklar beställas osv. Eller han menar att läkarna ska fixa det också?

Mitt intryck av Leif Östlings tankar är att han verkar ha anslutit sig till den sverigedumokratiska svansen. Ni vet dom där som vet att allt är skit, och att det kommer att bli ännu mer skit imorgon. Fast avslutningen säger ju en del. Leif Östling får frågan om han inte ska ge sig in i politiken:

- "Nej jag är för gammal för det. Det är mycket bekvämare att vara lite grann på sidan och tycka till."

Och det är ju så sant. Det är mycket bekvämare att stå vid sidan om och gnälla. Och smita från att betala!

Inga kommentarer: