tisdag 5 februari 2019

Brexit

» Personlig vendetta

Jag noterar att KD-politikern och fd SVT-reportern Lars Adaktusson fortsätter sitt personliga vendetta mot Utrikesminister Margot Wallström. Nu har tydligen Lars Adaktusson KU-anmält Margot Wallström för ett yttrande från Margot Wallström angående Brexit och Storbritanniens agerande i frågan. Eftersom Lars Adaktusson blev invald i Riksdagen vid senaste valet har han ju rätt att göra en anmälan om han tycker det är roligt. Han är tydligen dessutom ersättare i KU. Så här sade Margot Wallström:

Lars Adaktusson
- "Britterna lämnar EU på ett sätt som är farligt och illa hanterat. De ser ut att gå mot ett historiskt misstag som skapar problem för alla i Europa. Och den oförlåtliga hanteringen beror i grund och botten på ett sedan länge dåligt politiskt ledarskap."

Enligt Lars Adaktusson så handlar det om att Margot Wallström: "Uttrycker sig olämpligt." Hade det varit en EU-kritiker som reagerade på Margot Wallströms yttrande så hade jag förstått det hela. Men nu var det EU-kramaren och EU-Parlamentarikern Lars Adaktusson som är upprörd. Det kan alltså inte handla om att han är upprörd över att "Brexit är farligt och illa hanterat." Det kan inte heller handla om att det "skapar problem för alla i Europa." Alltså måste det handla om att Lars Adaktusson är upprörd över att Margot Wallström talar om "sedan länge dåligt politiskt ledarskap." Fast jag undrar hur många som tycker att Theresa May och den Konservativa regeringen i London skött Brexit på ett så föredömligt sätt att det tyder på motsatsen, dvs ett gott politiskt ledarskap.

Nä, det handlar inte om något annat än att Lars Adaktusson är kritisk mot att Margot Wallström säger sanningen och inte lindar in det hela i diplomatiskt bomull. Och naturligtvis handlar det om att Lars Adaktusson aldrig kommer att förlåta Margot Wallström för att hon tagit sig friheten att kritisera Lars Adaktussons idoler i ockupationsmakten Israel och tagit ställning för en Palestinsk stat utan israelisk inblandning. Alltså är detta bara en del av Lars Adaktussons vendetta mot Margot Wallström. Jag personligen tycker att det är skönt med en politiker som ibland talar klarspråk.

Det är trams Lars Adaktusson! TRAMS! Konstitutionsutskottet har viktigare saker att ägna sig åt.

Inga kommentarer: