torsdag 28 februari 2019

Idrottsfunderingar

» Sport = Rent spel? NÄ!

Vill alla ni som litar på idrotten räcka upp en hand! Vill istället alla ni som tror att fusket genom uppgjorda matcher, dopning och annat fuffens är vanligt räcka upp en hand! Allt mer pengar i omlopp inom spelindustrin och vadslagning har gjort uppgjorda matcher och tävlingar lockande. Ett antal skandaler har avslöjats, men mörkertalet är nog mycket stort.

Jag är arg
I går avslöjades återigen en dopningsskandal inom skidsporten. Mitt under skid-VM i Österrike slog polisen till. Fem skidåkare ertappades i princip med byxorna nere (två från Österrike, två från Estland och en från Kazakstan). Allt tydligen orkestrerat av en ökänd tysk dopningsläkare. Hur många fler det finns som ännu inte åkt fast lär vi väl aldrig få veta. Litar ni på att de som vinner tävlingarna är rena? Glädjen över ett svenskt stafettguld (före Norge...) kan inte kompensera.

För några dagar sedan fick fotbollsderbyt i Göteborg mellan IFK Göteborg och Gais avbrytas så fort andra halvlek började. Ett gäng ur IFK Göteborgs supportrar hade i förväg smugglat in ett rejält lager med fyrverkeripjäser och annat. Och dom satte (maskerade naturligtvis) igång det hela när andra halvlek började. Matchen avbröts direkt och bland annat Gais målvakt fick en hörselskada av en fyrverkeripjäs. Nu finns det tydligen risk för att IFK Göteborg döms som segrare med 3-0 eftersom Gais inte ställde upp för att spela matchen färdigt dagen efter. Bland annat på grund av målvaktens skada. Vad är det för "supportrar" som på det här viset medvetet och planerat förstör? Varför reagerar inte andra supportrar direkt när något sådant här händer. Vad är det för sjuka beteenden som lockas fram genom idrotten?

Vem vågar lita på sporten?

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Apropå dopning. Den norska världsettan i Bridge stängs av för dopning.
https://www.dn.se/sport/dopningsdom-skakar-bridgen-varldsettan-avstangd/