tisdag 12 februari 2019

Om olagliga regeringar

» Va' sä'r han?

I gårdagens moderata Svenska Dagbladet publicerades en inställsam intervju med Jimmie Åkesson. Inte direkt "skjutjärnsjournalistik" utan tvärtom. Inga följdfrågor osv. Men, det kan ju vara avslöjande trots detta. Vi får bland annat veta att Jimmie tror att Stefan Löfvens regering kommer att sitta mandatperioden ut. Att regeringsbildningen var bra för Sverigedumokraternas önskan att bilda ett Högerkonservativt block. Att Jimmie Åkesson tror att det är Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna som blir först med att krypa in i den Sverigedumokratiska famnen. Det kommer att ta lite längre tid för Moderaterna att acceptera verkligheten. Ja, riktigt så här uttrycker sig Jimmie Åkesson naturligtvis inte. Men, det är innebörden.

Fast det jag främst reagerade på är den här den här meningen:

- "Vi tycker inte att den här regeringen är legitim. Därför bör den avsättas."

Observera att Jimmie Åkesson använder ordet "legitim". Enligt Svensk Ordbok betyder legitim: - "Som erkänns av lagen, laglig, legal". Enligt Sverigedumokraternas partiledare Jimmie Åkesson är alltså den regering under Stefan Löfven som en majoritet av våra folkvalda i Riksdagen accepterat inte laglig.

Sverigedumokraterna

Håll med om att det är ett synnerligen remarkabelt uttalande. Regeringen är inte dålig, olämplig osv. Den är olaglig! Jag tror faktiskt att Jimmie Åkesson borde gå en SFI-kurs för nya svenskar och lära sig ordens betydelse!

Inga kommentarer: