måndag 25 februari 2019

Grapefruktens dag

» Den sverigedumokratiska svansen

Jag kom på nätet i kontakt med ett par exemplar ur den sverigedumokratiska svansen. Ni vet dom där som tycker att allt är skit och att det går åt helvete. Och skulle det inte vara så, så är det så ändå, vi har bara inte kommit underfund med det än. Och allt är naturligtvis invandringens fel, och skulle det inte vara invandringens fel så är det ändå invandringens fel.

Vanlig skurk
Jag publicerade i en lokal Facebook-grupp några bilder tagna från rivningen av ett ganska stort centralt beläget industriområde som nu rivs för att sedan ge plats åt ett helt nytt bostadsområde. De flesta ser fram emot detta och tycker att det ska bli trevligt även om man naturligtvis oroas för att det, som vanligt, ska bli för dyrt för vanligt folk.

Men ett par exemplar ur den sverigedumokratiska svansen tände på alla sina cylindrar. Det var bara skit alltihop, kommunen är den sämsta som finns och det kommer bara att flytta in en massa nya invandrare och då vet vi ju hur det går. Det ska påpekas att de flesta inläggen är positiva och intresserade och reagerade på dessa urtidsdjurs reaktioner. Bland annat har det undrats varför dom bor kvar här när det är så hemskt.

Jag "roade" mig med att studera deras övriga Facebook-liv och det var mycket av den sedvanliga smörjan, så jag blev inte förvånad. Allt från att allt är invandringens fel till en önskan om att Stefan Löfven skulle dö. Det enda som förvånade var oförmågan att stava rätt! Hade vi haft språktest för medborgarskap så är det tveksamt om dom hade klarat detta.

Hur som helst vet jag inte om man egentligen inte borde tycka synd om dom här stackarna. Det måste vara ett hemskt liv att leva om man ska vara så här negativ och pessimistisk jämt och ständigt. Det finns ju uppenbarligen ingenting att glädjas åt. Allt är skit i dag, och i morgon blir det ännu värre. Hur orkar man leva i detta helvete? Allt blir ju bara värre och värre. ALLT tolkas till det värsta! Hur orkar dom?

Men man blir regelbundet påmint om att det ju faktiskt inte är något nytt. Jag satt efter lunch i dag och tittade på ett avsnitt från TV-serien om Scotland Yard kommissarien George Gently som ju utspelas på 60-talet. Detta avsnittet handlade om rasismen i Storbritannien på den tiden när t.ex. den öppet rasistiska Enoch Powell var aktiv. Det var skyltar på dörren med "No blacks, no irish, no dogs", lynchningar och rasistiska attacker. Rasismen och rädslan för det främmande är inget nytt. I går på kvällen tittade jag och dottern på ett avsnitt av Morden i Midsomer. Som delvis handlade om fördomarna om Resandefolket.

Som sagt, rasismen och främlingsrädslan är inget nytt. Men hur orkar dom leva? I dag är det Grapefruktens dag, undrar om den är tillräckligt sur?

Inga kommentarer: