torsdag 15 november 2018

Vad ska man acceptera?

» Anständighet och Moral

I gårdagens Riksdagsdebatt berättade Jan Björklund att han och Liberalerna (och gissningsvis även Centern och Annie Lööf) utsatts för den värsta hatkampanj han upplevt under de 25 år han sysslat med politik:

- "Jag och partiet har utsatts för formidabelt hat av den svenska högerns svans. Jag har inte upplevt något liknande under mina 25 år."

Fast det betvivlar tydligen moderata Svenska Dagbladets ledarskribent Lydia Wålsten. Enligt henne är det väl inte så farligt och inget att sjåpa sig över. Är Jan Björklund offer för näthat? har hon satt som rubrik på sin ledare i dagens Svenska Dagbladet. Så här skriver hon. - "Gör man anspråk på den högsta makten bör man inte sänka sig till nivån att man påstår att hela demokratin solkas på grund av folkets hårda ord." Det är naturligtvis en hårresande tanke att bara för att man är politiker så ska man stå ut med vad som helst. Den här Lydia Wålsten borde skämmas öronen av sig med den synen på det politiska debattklimatet. Det är kanske inte så underligt att politiker som Hanif Bali osv tillåts fortsätta att sprida dynga i den politiska debatten när ledarskribenter på en av Sveriges största tidningar (det är Sveriges största moderata tidning...) har en förlåtande syn på näthat. Skäms Lydia!

Staffanstorpsmodellen
Och på tal om anständighet och moral så nämnde jag ju tidigare Moderaterna i Staffanstorp som nu valt att samarbeta med Sverigedumokraterna istället för med sina Allianskollegor i kommunen. Det hela handlar naturligtvis om att moderatfästet Staffanstorp redan tidigare har fört en starkt SD-influerad politik gentemot människor av annan hudfärg eller annan religion. Flyktingar som hänvisats till kommunen ska helt enkelt behandlas så vidrigt som möjligt så att dom inte stannar bland det fina folket i kommunen. Så hänvisade man t.ex. nya flyktingar som hänvisats till kommunen att bo i gamla husvagnar som ställdes upp på en åker utanför samhället. Allt för att förnedra dom så mycket som möjligt. Äkta sverigedum... f'låt moderat politik.

Detta projekt har därför fått Sverigedumokraterna här i Åstorp att motionera om att "Införa Staffanstorpsmodellen i Åstorp". Sverigedumokraterna Anton och Peter skriver: - "Ger det de nyanlända en verklighetsförankrad bild av tillståndet i Sverige." Jag vet inte riktigt vad det är som Anton och Peter menar med "verklighetsförankrad bild"? Att i Sverige bor vi i husvagnar ute på en åker? Eller att om du inte är en vit kristen arier så vill vi inte veta av dig utan du ska förnedras så mycket som möjligt så att du försvinner?

För ett antal år sedan (cirka tio år sedan) jobbade jag några år som Socialsekreterare här i Åstorp. Vi hade då ett projekt där ett par killar som det var omöjligt att ordna bostad till pga missbruksproblem och annat fick en bostad i ett par baracker som var placerade i utkanten av bebyggelsen. Det var inget speciellt bra projekt även om det på kort sikt löste ett problem.

Hur som helst är detta Sverigedumokraternas första motion här i Åstorp under den nya mandatperioden. Vilket ytterligare stärker det faktum att Sverigedumokraterna är ett enfrågeparti. Allt är invandringens fel, och är det inte invandringens fel så är det invandrarnas eget fel. Problemen löses bäst genom att förnedra människor! Det är alltså ett parti med den här synen på andra människor som Moderater och Kristdemokrater vill bygga upp makten på. Det ska påpekas att den officiella förklaringen från moderaterna i Staffanstorp för "husvagnsmodellen" var att det var en tillfällig akut åtgärd.

Inga kommentarer: