fredag 2 november 2018

Tjabo den XVI

» Pensionärstillvaro

Våra makthavare vill att vi ska jobba längre upp i åldrarna. Argumentet är att vi lever allt längre. Alltså kommer pensionsåldrarna att successivt höjas. Tyvärr så har man missat en del fakta i den här statistiken. De som främst kommer att drabbas av en höjd pensionsålder är lågavlönade i typiskt kvinnliga yrken. Inte välbetalda män. Men det är faktiskt så att det är just de välbetalda männen som blir allt äldre. Lågavlönade kvinnor lever inte alls längre. Fast man kan ju kanske inte kräva att det ska bli rätt alltid.

Hur som helst så finns det dom som föregår med gott exempel. Vi har ju ett pensionerat statsöverhuvud i form av Tjabo XVI som fortsätter att jobba. Hela 122 arbetsdagar blev det tydligen förra året. Än så länge i år har han kommit upp i 59 arbetsdagar. Exempelvis så offrade han sig för oss svenskar i 9 dagar av sin tid som pensionär åt att titta på Vinter-OS. För att inte tala om alla dagar då han kunde njutit av sin pensionärstillvaro men istället offrat sig för det svenska folket och gått på en officiell middag och ätit mat som han egentligen inte tycker är gott.

Jag tar för givet att Kungafamiljens apanage minskar med samma procenttal när dom är pensionärer som en vanlig jobbares inkomst sjunker när han går i pension.

Vi ser också i statistiken att en av den Kungliga familjens medlemmar som jobbar allra mest är Kronprinsessan Victoria som nästan arbetar halvtid. 109 arbetsdagar på ett år blir det. Mer exakt motsvarar det 42% av en normal heltid. Många dagar är nog jobbiga dagar med officiella middagar på obekväm arbetstid och att tvingas titta på tråkiga evenemang som känns meningslösa. Det är en stor uppoffring, som naturligtvis kräver flera dagars återhämtning efteråt. Låt oss alltså kalla det halvtid, så jag antar att apanaget är nedsatt till hälften. Hon har kanske några dagar Föräldrapenning hon kan ta ut för resten av tiden?

Ett stort föredöme är Prinsessan Madeleine som förra året jobbade 7 dagar. Nu har hon ju emigrerat till USA med sin make och barn. Nu senast ser jag att hon tackat nej till Nobelmiddagen. Jag utgår ifrån att anledningen till detta är att hon vill göra en insats för miljön och inte flyga i onödan. Bra Madde, håll dig på marken och stanna i USA! Jag förutsätter att du inte heller tar del av apanaget till dig och familjen.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Inga kommentarer: