lördag 17 november 2018

Höj skatterna

» Moderater kan vara lite konstiga

Jag vill innan jag skriver något annat poängtera att det är inte jag som kommit på denna elakhet. Att Moderater alltså är lite konstiga. Det är istället den gamla moderatledaren Carl Bildt som konstaterat detta om speciellt Moderaterna i Skåne:

- "Jag var några gånger i Skåne som partiordförande i Moderaterna, jag vet att de kan vara konstiga."

Moderaterna
Det är alltså inte jag som har kommit på detta faktum utan deras egen ordförande. Hur som helst så kanske ni förstår att jag tänkte hacka lite på moderater i dag. Jag tänkte fundera lite över Moderaterna och deras syn på skatter här nere i Skåne. När man tänker på Moderaterna och Skatter samtidigt så handlar det väl om skattesänkningar som man först tänker på. Alltså tar jag tre skånska moderatexempel.

I Region Skåne har det tidigare Rödgröna styret under fyra år velat höja skatten för att man anser att pengarna behövs inom sjukvården. Men, de Borgerliga partierna under ledning av Moderaterna har hela tiden sagt Nej. Och eftersom de Rödgröna inte haft majoritet så har man under dessa fyra år inte kunnat genomföra denna höjning. Motivet till att Moderaterna sagt Nej till skattehöjning har varit att om personalen får veta att dom ska få mer pengar så kommer dom bara att börja slösa med slantarna. Det ska påpekas att Region Skåne har haft landets lägsta landstingsskatt. Hur som helst så slutade senaste valet i ett maktskifte i Skåne. Gissa vad som blev den nya moderatstyrda regionledningens första beslut? Jo, att höja skatten? Med dubbelt så mycket som de Rödgröna velat höja med i fyra år. Men visst är det bra när politiker kan ändra sig efter verkligheten.

Högsta moderathönset i Region Skåne heter Carl Johan Sonesson. Högsta moderathönset i den skånska kommunen Staffanstorp heter Christian Sonesson. Som av en tillfällighet är tydligen Carl Johan och Christian bröder. Staffanstorp blev rikskända helt nyligen när Moderaterna i Staffanstorp valde att bilda majoritet med Sverigedumokraterna istället för med sina borgerliga Allianskollegor. Vilket ju är ett intressant val? I Staffanstorp ville de andra Allianspartierna höja skatten, men Moderaterna har sagt Nej. Gissa vad som blev det första beslutet från den nya Moderat / Sverigedumokratiska styret? Att höja skatten! Hahaha!

Robin Holmberg heter den ledande moderaten i Ängelholms kommun. En annan skånsk kommun där valresultatet innebar att Moderaterna kom till makten. Kan ni gissa vilket som blev första beslutet från det nya moderatledda styret i Ängelholm? Jo, att höja skatten! Det hade man liksom inte pratat om innan valet.

Hur nya är Moderaterna

Ska vi döpa om Moderaterna till Skattehöjarpartiet?

Inga kommentarer: