torsdag 22 november 2018

Torsdagstankar

» Über-moderat

Benjamin Dousa, som är ordförande för Moderata ungdomsförbundet, är en tvättäkta über-moderat. Ni vet en så'n som har en högersyn på samhället ända ut i fingerspetsarna. I ett debattinlägg i Dagens Nyheter för några dagar sedan tillsammans med två andra ville han massakrera den svenska Föräldraförsäkringen. Bland annat vill man begränsa den till maximalt 360 dagar som bara får tas ut tills barnet fyllt ett år. Genom att höja ersättning för en del av pengarna man på så sätt sparar in vill man göra det hela lite mer acceptabelt. Fast att inbilla sig att det skulle innebära att papporna då skulle ta ut en större andel handlar om rena fake news. I en bisats konstaterar man att det nog kommer att krävas en rejäl utbyggnad av barnomsorgen...

MUF
En annan del av massakern på den svenska föräldraförsäkringen är att man vill införa en karensdag i den Tillfälliga Föräldrapenningen (vård av sjukt barn). - "Det finns anledning att tro att möjligheten att vara hemma med sjukt barn överutnyttjas" skriver man. Min erfarenhet från 30 års arbete på Försäkringskassan och erfarenheterna från min hustru som arbetar som Förskollärare handlar nog snarast om att TFP:n underutnyttjas. Antalet barn som lämnas på förskolan trots att dom är sjuka och skulle ha varit hemma hos mamma eller pappa och bli friska är stort. "Överutnyttjande" är den vanliga moderata synen på människor. Dom är bidragsberoende tror man! Men verkligheten tror jag faktiskt är något som Benjamin Dousa borde studera lite bättre. En karens i TFP:n är helt feltänkt. Barnen kommer att vara lika sjuka ändå. Snarast är det kanske så att fler kommer att bli sjuka efter att ha smittats på förskolan av sina kompisar som inte fått vara hemma hos mamma eller pappa eftersom dom inte har råd att vara utan lön. Benjamin - tänk om! Fast den uppmaningen är nog bortkastad. Über-moderater struntar i sån't.

I ett annat debattinlägg i Svenska Dagbladet går samma Benjamin Dousa till storms mot skattehöjningar. Enligt Benjamin Dousa tycker han att det ska krävas kvalificerad majoritet för att få genomföra skattehöjningar. Dvs att en majoritet röstar för höjningen, inte bara att flest röstar för höjningen. Jag kunde ha hoppats att han berättat om detta i förväg för de moderata politikerna i både Region Skåne och i Staffanstorps och Ängelholms kommuner här nere i Skåne som ju precis genomfört rejäla skattehöjningar utan att ha sagt något om detta innan valet och det utan kvalificerad majoritet.

De ny Moderaterna

Jag undrar om den goda Benjamin Dousa också tycker att beslut om ofinansierade skattesänkningar måste fattas med kvalificerad majoritet? Hade han ställt ett sådant krav också så hade jag i varje fall sett hans krav som seriöst. Nu är det bara dumheter. Som så mycket annat från det hållet.

Inga kommentarer: