tisdag 1 maj 2018

Första maj

» Vad innebär första maj?

Att demonstrera på Första Maj är en gammal tradition. Att fira arbetarrörelsens högtidsdag just den 1 maj har man gjort sedan 1890. Bland annat till minne av den s.k. Haymarketmassakern i Chicago 1886 då strejkande arbetare demonstrerade för åtta timmars arbetsdag. Det handlar lika mycket om tradition som en chans att demonstrera för SIN sak. Kanske för frågor som inte får så stor publicitet i media. För tyvärr är verkligheten den att det är media som styr över vilka frågor som allmänheten tycker är de viktiga. Låt mig ta ett par fakta som INTE kommer fram i media när denna ska skildra vår värld.

Fler människor dör i arbetsplatsolyckor än som skjuts ihjäl i skjutningar! Pangandet mellan kriminella får stora rubriker i media, arbetsplatsolyckor möjligtvis en liten notis. Det är alltså farligare att gå till jobbet än att vistas på gator och torg. Men så skildrar media det inte. Jag såg i en intervju M-ledaren Ulf Kristersson säga att för några år sedan hade han inte ens hört talas om skjutningar. Undrar om han fortfarande har hört talas om döden i arbetsplatsolyckor?

I Sverige är en större andel av befolkningen i jobb än någonsin tidigare. Sysselsättningsgraden är den högsta i hela EU. Låter det så när media (och politisk opposition) berättar om krisen för sysselsättningen? Kan det finnas ett syfte med att skildra verkligheten på ett visst sätt?

Moderaterna affischerar om att det måste löna sig att arbeta istället för att gå på bidrag. Verkligheten är den att färre människor lever på bidrag i dag än på väldigt många år. Om vi nu ska tolka "leva på bidrag" enligt borgerlig terminologi. Dvs även inkludera olika försäkringar. Det område där bidragsberoendet har ökat är bland de moderata kärnväljarna i moderatghetton som Danderyd, Täby, Vellinge osv. Skattesubventionerna till fönsterputs, gräsklippning, städning osv via RUT och ROT slår nya rekord - i just miljonärsparadisen.

Första>Maj

Det finns mycket som behöver göras i vårt samhälle. Klyftorna i samhället måste minskas. Vården måste få mer resurser. De svenska miljardärerna måste tvingas att ta ett större ansvar för finansieringen av vårt gemensamma. Allt från polis och militär till pensioner, vård och skola.

För övrigt ser jag att vi svenskar har tvingats erkänna att till och med köttbullar är importerade. Det var i själva verket Kalle Dussin som efter att ha fått stryk i Bender tog med sig receptet hem till Sverige. Stackars oss svenskar som inte kan få ha något i fred från dom där jävla utlänningarna. Hela den svenska kulturen blir förintad av utländska importer.

Inga kommentarer: