tisdag 22 maj 2018

En snajdig keps

» Intelligenta tankar

- "Ingen föds med en slöja på huvudet". Det är den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein som har kommit på denna revolutionerande upptäckt. I Ann Heberleins värld handlar detta konstaterande om ett argument för att man inte kan kräva att få ha slöja på sig i jobbet. Vägras man jobb för att man vill bära slöja så får man helt enkelt skylla sig själv enligt Ann Heberlein. Jag undrar om Ann Heberlein har märkt att ingen föds med någon sorts kläder på sig. Vi föds fullständigt nakna. Vilket alltså innebär att alla kläder vi plockar på oss är något som vi själva valt. Om vi vill ha kläder på oss i jobbet så får vi skylla oss själva om arbetsgivaren vägrar detta utan vill ha oss nakna.

En av mina favoritkepsar
Det finns kläder som är nödvändiga, t.ex. när det är kallt. Men, det finns också en hel del klädespersedlar som är helt onödiga och som inte fyller någon funktion alls. En slöja är ett praktiskt klädesplagg för att hålla ordning på håret. Jag har själv alltid något på huvudet och känner mig fruktansvärt naken om jag inte har det. En keps på sommaren, en hatt kanske eller en vanlig mössa när det börjar bli lite kallt om öronen. På hatthyllan finns närmare 10 olika hattar och runt 20-talet olika kepsar att välja mellan. Jag har också alltid byxor på mig. Jag har fått lära mig att man visar inte snoppen för andra. Möjligen att hustrun kan få se den, eller doktorn. Men INGEN annan. Kvinnor döljer alltid tuttarna. Men egentligen är det ju ganska löjligt att dölja vissa kroppsdelar så att inte andra får se dom. Det är inte så länge sedan som tjejer inte fick visa för mycket av benen.

Er bloggare i en äkta Stetson
Vad jag vill ha sagt är att olika kulturer har olika "regler" och olika tider har "olika" regler. Men jag struntar i hur andra klär sig. Vill folk spöka ut sig så får dom väl göra detta. Finns det något löjligare än trasiga jeans? Var kommer dumheterna ifrån att betala extra för att köpa färdigtrasade jeans? Vem har hittat på stilettklackar? Kan man klä sig mer hälsoskadligt? Vem har kommit på att det är "fint" med en knutet snöre runt halsen i form av t.ex. slips eller fluga? Var har dumheterna med korkade tatueringar och piercingar kommit? Finns det något fulare än en kropp full av löjliga tatueringar? Vem f-n har lyckats lura i så många människor att man ska ha en tjurring sittande i näsan? Och jag håller med, burka är ett fullständigt horribelt klädesplagg.

Men, jag lägger mig inte i hur andra klär sig. Vill folk spöka ut sig så är det upp till dom. Det finns säkert dom som tycker jag ser löjlig ut i någon av mina hattar eller kepsar. Det är ett bekymmer varje dag vad jag ska sätta på huvudet. Det hänger på om det blåser, finns det risk för regn, om det är kallt, vad ska jag göra under dagen, vilket humör är jag på? Men ni får tycka att det är löjligt, men låt mig klä mig som jag vill så får ni klä er som ni vill. Burka, trasiga jeans, stilettklackar, genomskinlig blus, svarta skinnbrallor eller en slöja på huvudet. Det är upp till oss själva.

Så egentligen blir jag glad när jag ser att Moderaterna vill förbjuda moralpoliser. Vi vill inte ha någon som lägger sig i andras sätt att klä sig t.ex. eller andras sätt att leva. Vi har rätt att själva välja. Så det är bra moderater, förbjud moralpoliser! Fast vid en närmare granskning av vad det är som moderaterna Tomas Tobé och Jessica Polfjärd föreslår så visar det sig att det är inte riktigt så allmänt mot moralpoliser det är inriktat. Men det ligger fortfarande en del i det. Det finns inom flera religiösa grupper ortodoxa extremister som inte låter medlemmarna "beblanda" sig med andra, klä sig som man vill. Så förbjud ALLA moralpoliser! Ortodoxa judar, islamister eller andra religiösa extremister. Även dom som vill lagstifta om hur vi klär oss.

Inga kommentarer: