söndag 20 maj 2018

Internationella bidagen

Sverigedumokratiska rötter
Den ordväxling som bröt ut mellan Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt under Landsbygdsriksdagen var riktigt talande. Partiledarna (alla var närvarande förutom Ebba Busch Thor) fick bland annat frågan hur man skulle tackla nazismen i Sverige. En fråga som naturligtvis var föranledd av marscherande NMR:are på flera orter i Dalarna. Eller varför inte uppklistrade klistermärken med galgar som spritts i hela landet - även här i Åstorp. När det blev dags för Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson gick han snarast ut till försvar för den nazistiska svansen kring Sverigedumokraterna. Jimmie Åkesson gick istället till attack mot Jonas Sjöstedt som han kallade: "Du är den största hycklaren" och menade att det istället var kommunister som var det stora problemet för ordningen. Ett yttrande som väl ingen riktigt förstod och naturligtvis gjorde det Jonas Sjöstedt upprörd. Det mest talande var dock Jimmie Åkessons motvilja till att ta avstånd från den sverigedumokratiska svansen bestående av nazister och rasister i allmänhet.

Verkligheten Jimmie, är den att när du gick med i Sverigedumokraterna var partiet fortfarande nazistiskt. Verkligheten är den att Sverigedumokraterna är det svenska riksdagsparti i modern tid som har fått flest riksdagsledamöter dömda för brott - överlägset flest. Verkligheten är den att det dött och skadats fler i attacker från högerextremistiskt inspirerade våldsmän än från islamistiska terrorister - eller kommunister. Verkligheten är den att det skett upprepade attacker mot flyktingboenden - utförda av nazister. Verkligheten är den att det är oftast nazister som attackerat moskéer osv. I veckan brann en moské i Hässleholm. Verkligheten är helt enkelt den att det är just nazister och liknande grupper i den sverigedumokratiska svansen som står för huvuddelen av det politiskt inspirerade våldet i vårt land. Verkligheten är helt enkelt den att det är just nazister som är det största hotet.

Rasism och populism

Om sedan Jimmie Åkesson vill bagatellisera våldet från de här grupperna så säger det mer om Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna än det säger om det nazistiska våldet.

Heja Jonas Sjöstedt. Det var helt rätt att du blev upprörd, som alla de andra närvarande partiledarna blev. Jimmie är en bluff!

Inga kommentarer: