onsdag 9 maj 2018

Dom har det inte lätt

» Europadagen

I dag är det Europadagen och landets kvarvarande folkpar... f'låt liberaler är utkommenderade för att skriva hyllningsartiklar till EU:s åminnelse. Vad det kan ha för betydelse att det i dag även är Gamla vänners dag, Internationella flyttfågeldagen, Nedkopplingens dag och Linderödsgrisens dag vet jag inte. Men ni kan väl alla lägga in den betydelse vi själva känner för.

Hur som helst dyker det i dag upp ett antal hyllningar till EU från det enda parti som väl i dag fortfarande är oförblommade EU-kramare - Liberalerna. I Helsingborgs Dagblad (och därmed väl också Sydsvenskan) skriver EU-Parlamentarikern Jasenko Selimovic: - "Det otänkbara har blivit tänkbart: EU kan falla sönder." Jasenko är uppenbarligen orolig. Vi har en ökad kritik mot EU i väldigt många EU-stater. Storbritannien har ju till slut bestämt sig för att lämna hela härligheten. I många andra EU-länder, främst i Östeuropa, är kritiken mycket stor. Det som avhåller flera länder från att lämna är nog främst att bidragen från EU är så stora att man köper fortsatt lojalitet. Fast riktigt så låter naturligtvis inte Jasenko Selimovics förklaring. Det mest remarkabla i Jasenko Selimovics artikel är kanske att han gör en jämförelse mellan den illavarslande demokratiska utvecklingen i t.ex. Ungern och Polen, och Sveriges vägran att införa Euron som valuta. Jasenko Selimovic påpekar att Sverige inte har något formellt undantag från Euron som t.ex. Danmark har förhandlat fram. Jag tycker vi löser det problemet genom att vi också ser till att få in detta undantag i avtalet - NU! Ställer du upp Jasenko?

xxxxx

I Svenska Dagbladet hyllar partikamraten och EU-kommissionären Cecilia Malmström den Europeiska Unionen: - "Syna innehållet innan ni raljerar om EU:s budget." Cecilia har tydligen blivit illa berörd av att man från bland annat regeringshåll gjort klart att det inte kan bli tal om en ökning av den svenska årliga medlemsavgiften med upp mot 15 miljarder kronor. Så elaka kan vi ju inte vara att vi tycker det är för mycket pengar. Slantar som främst går till olika jordbruksstöd och regionalstöd. Ett bidragssamhälle som skulle behöva synas mer i sömmarna. Skandalerna i många östeuropeiska länder där pengarna försvunnit i korruption är allt för stora. Men Cecilia verkar inte ha stora problem med detta.

Jag tror att jag använder dagen åt att fira Linderödsgrisens dag istället. Eller möjligen Gamla vänners dag. Europadagen får Folkpar... f'låt Liberalerna ha för sig själva.

Inga kommentarer: