måndag 21 maj 2018

Nya klavertramp

» Hotet mot vår demokrati

Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson tycker att vänsterpartister är ett större hot mot den svenska demokratin och svenskars säkerhet än vad nazister är. Egentligen inte något som förvånar. Nassar ser allt som ett hot och verkar ofta lida av svårartad förföljelsemani. Om man går in och läser på dessa nassars olika hemsidor på nätet så vet man faktiskt inte riktigt om man ska skratta, gråta eller bli rädd. Egentligen det senare eftersom det är farligt när människor tror så blint på rena dumheter och lögner.

Älska din nästa
Men Jimmie Åkesson är inte ensam om den här förvridna synen på vänstern. Jag läser om en rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, som i en rapport granskat den våldsbejakande vänsterextremismen (jodå, den finns). Men uppenbart är att Totalförsvarets FOI haft problem med att få ihop ett tillräckligt stort hot så man har varit tvungna att inkludera grupper som verkligen inte har med våld att göra. Rapporten tar bland annat upp den antirasistiska stiftelsen Expo som ju verkligen inte har med våld att göra. Undrar vad FOI skriver om högerextremister? Eller dom anses inte utgöra något hot? Hur som helst visar det på det uppenbara att allt som kommer från något som har det minsta med militärer och "försvar" ska tas med ett par nypor salt.

Den danska utlännings- och integrationsministern Inger Støjberg har gått ut till storms mot Ramadan, den muslimska fastemånaden. Inger tycker att den som fastar utgör en fara för säkerheten och borde ta semester under Ramadan. - "Det kan i praktiken vara farligt för oss alla, om busschauffören varken äter eller dricker på en hel dag" säger Inger Støjberg. Jag vet inte om hon förespråkar att man på stadens bussar ska införa någon form av motsvarande alkolås där busschaufförerna får blåsa och så läser man av så att man inte håller Ramadan, bantar för intensivt eller kanske inte hunnit äta frukost? Hur som helst så uppmanar Inger Støjberg muslimer i Danmark att ta semester under Ramadan. Fast det är klart, det är ju inte bara mat och dryck man ska låta bli under dagen. Även sex är uteslutet. Tänk så många frustrerade busschaufförer vi kan råka ut för!

Älska din nästa!

Fast om du är muslim får du inte ta en snabbis dagtid under Ramadan. Jag undrar om Inger Støjberg kan visa någon statistik som visar på en kraftig ökning av antalet trafikolyckor i muslimska länder under Ramadan? I annat fall tycker jag hon ska dra något gammalt huckle över huvudet innan hon yttrar sig nästa gång. Kanske kan det förklaras med att Inger Støjberg kommer från det danska partiet Venstre. Vänsterextremister är ju farliga och går inte att lita på! Vad sade ni? Är inte Venstre i Danmark ett vänsterparti? Men allt till vänster om Dansk Folkeparti är väl just vänster! Och Venstre står väl i varje fall lite till vänster om DF även om det ju faktiskt är ett "borgerligt" parti av typ Folkpa... f'låt Liberalerna?

Inga kommentarer: