måndag 7 maj 2018

Ett dilemma

» Om att sparka på den som redan ligger

Att skriva ett nytt blogginlägg varje dag kan ibland skapa problem. Vissa dagar kan man ha problem med att komma på vad man ska skriva om. Andra dagar kan man inte bestämma sig för vad man ska skriva om.

Man kan undra
Först tänkte jag i dag kommentera det faktum att Svenska Akademien accepterat utträde från fyra gamla ledamöter. Det är de fyra Klas Östergren, Lotta Lotass, Kerstin Ekman och Sara Stridsberg som begärt utträde och som nu beviljats utträde. Ytterligare fyra ledamöter, Kjell Espmark, Peter Englund, Sara Danius och Katarina Frostenson har lämnat arbetet men har ännu inte formellt begärt utträde. Hur som helst så innebär det att de Aderton bara är tio. Något som formellt inte räcker för att fatta beslut och att alltså välja in nya. Den stora frågan är vem som i dag är villig att acceptera att bli invald. Men att göra sig lustig över den Svenska Akademien handlar ju om att sparka på någon som redan ligger.

Nästa ämne jag funderade på är tönten i Vita Huset, Donald Trump. Det läkarutlåtande som han presenterade innan valet och som bland annat innehöll meningen: - "If elected, Mr Trump, I can state unequivocally, will be the healthiest individual ever elected to the presidency" uppger nu läkaren att det inte var han som skrev. Det var Donald Trump själv som dikterade texten! Men att blogga om Donald Trump blir ju bara att sparka på någon som redan ligger. Det går ju inte att ta honom på allvar. Något som är tragiskt. För amerikas befolkning och för resten av världens befolkning.

Ett tredje ämne jag funderade på är svensk partipolitik, valrörelsen och sverigedumokratiseringen av det socialdemokratiska partiets migrationspolitik. Något som ju fått Moderaterna att vädra morgonluft lite. Tydligen hoppas Taxi-Uffe nu på en uppgörelse mellan de tre stora partierna, M+S+Sd, i frågan. Fast jag måste erkänna att i den här frågan håller dom allihop på att måla in sig i ett hörn där dom om några år kommer att skämmas. Att blogga om dom vore att sparka på någon som redan ligger. Att inte Stefan Löfven skäms öronen av sig är förvånande.

Alltså, har jag bestämt mig för att dagens ämne handlar om att man ska inte sparka på den som ligger.

Vi hörs i morgon!

Inga kommentarer: