fredag 25 maj 2018

Pengarna styr över moralen

» Nordea - än en gång

Nordea är i trubbel! Jo, det är faktiskt sant. Hur osannolikt det än kan låta, så håller man på att utreda banken Nordea för medhjälp till brottslig verksamhet! Nu är det i Danmark där snaran håller på att dras åt. Nordea är misstänkta för att ha hjälpt till med penningtvätt! Under flera år har man försett växlingskontor, som är misstänkta för penningtvätt, med sedlar. Nordea har, trots varningar från polisen, fortsatt att leverera 500 Euro-sedlar till suspekta växlingskontor. Det är liksom inte första gången Nordea har lite bekymmer med de juridiska experterna. Jag personligen tror faktiskt att en bidragande orsak är Björn Wahlroos klassiska:

- "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det."

Björn Wahlroos

Moralen och juridiken har fått ge vika för Björn Wahlroos order om att man ska gynna de som har idéer. Om sedan idéerna handlar om skattesmitning, pengatvätt eller andra suspekta idéer har ingen betydelse.

Det är med stor tillfredsställelse jag kan notera att jag nu slutgiltigt har klippt mina anknytningar till Nordea. För några dagar sedan fick jag i postlådan bekräftelse på att alla mina konton var tömda och avslutade. Man kan nu smita till Finland bäst man vill nu för att smita undan avgifter i Sverige. Mina konton är avslutade.

Bye bye Nordea, Casper och Björn kan dra dit pepparn växer!

Inga kommentarer: