söndag 8 juli 2012

Vi och Dom

Nå'n fördel ska man väl ha av att sitta i en Högerregering verkar vår moderata Handelsminister Ewa Björling tycka. Hon fick ju visserligen lov att gå genom VIP-ingången på Bromma och slapp beblandas med pöbeln. Men nu har ju politikerna bestämt att säkerheten på flyget ska vara 110% (samt hängslen) så genom "pip-bågen" fick hon ändå gå. Det är bara blåblodiga som slipper det. Och ser man på, det pep! Men om man då är moderat minister och heter Ewa Björling så ska man väl ändå behandlas lite annorlunda, tyckte ministern. Men si det tyckte inte Flygplatskontrollanten Eva. Har dom bestämt om kontroller, så ska kontroller göras. - "Jag kontrollerade henne normalt, eller nästan lite finare än vanligt. Jag visste att hon var minister och misstänkte inte att hon skulle ha något konstigt på sig", säger Eva. Men uppenbarligen var inte Ewa (med dubbelt w) nöjd. Efter klagomål så är nu Eva (med enkelt v) avstängd, omplacerad och utan lön. Så kan det gå när man sköter sitt jobb!

- "Välfärd är bara ett medel" säger Kristdemokraternas Göran Hägglund. Inte visste jag att Göran Hägglund var så materialistisk. Välfärd är väl inte bara materiell välfärd utan allt det andra, tillgång till vård, tillgång till bra social omgivning, känsla av trygghet osv osv. Gör om Göran. I sitt resonerande blir han alldeles för omständlig och teoretisk. Och i sitt försök att bortförklara att det offentligas bidrag till vår välfärd har försämrats under de senaste åren så förvirrar han ut sig i resonemang som egentligen går ut på att det nog blir bra ändå när Kyrkans välgörenhet fått lämna sitt bidrag. Men snälla Göran, Välfärd är så mycket!

Stefan Löfven
Jag noterar att Dagens Nyheter gläds över De nya Socialdemokraterna. Ja, vad man verkligen gläds åt är att Stefan Löfvens högerstyrda socialdemokrati i stort sett tycker samma som Moderaterna. - "I dag befinner vi oss i den för många länder avundsvärda situationen att de två största partierna, tillika maktrivalerna, är relativt överens om många av politikens viktigaste frågor" skriver man på ledarsidan, och man kan riktigt se hur gubbarna och gummorna på ledarredaktionen jublar över Stefan Löfvens högerstyrning. Antagligen hade det allra bästa varit om det bara hade funnits ett enda parti som bedrev "den rätta politiken". I varje fall en politik som är rätt för den som har sitt på det torra. Den som inte har sitt på det torra (sjuk, arbetslös, gammal osv) får ju skylla sig själv som satt sig i den situationen. Hen får väl ta sig i kragen och rycka upp sig och bli produktiv igen! Vi bor ju i en demokrati och har ju rätt att välja?

Slutligen noterar jag att SVT beslutat sig för att arrangera Eurovision Song Contest i Malmö. Och jag har blivit riktigt förstummad över reaktionerna. Dels handlar det om 08:or som verkar tro att det inte finns någon civilisation utanför tullarna. Dom står med hakan nere vid knäna. Dom verkar inte riktigt medvetna om att Øresundsregionen faktiskt är en större "region" än Storstockholm. Och samtidigt verkar det finnas en väl spridd tro på att den från vissa kretsar väl spridda myten om Malmö som enbart befolkade av extrema muslimer med judehat faktiskt är sann. En myt som fått en stor spridning bland annat med hjälp av den islamofobiska chefredaktören för den nyliberala tidskriften Neo, Paulina Neuding. Det finns ett starkt hat mot Malmö, som sprider lögner om staden. Ett hat som verkar bero på att staden är sossestyrd samtidigt som det är en multikulturell stad. Men faktum är att Stockholm är klart mer kriminell t.ex. Grattis Malmö!

Inga kommentarer: