måndag 9 juli 2012

Rysspöket kommer!

Svenska Freds
Under rubriken Moderaterna blundar för det nya hotet från öst dammar Bo Pellnäs (säkerhetspolitisk kommentator och f.d. överste av första graden) av rysspöket. Enligt den gode Bo Pellnäs så klarar den svenska militären möjligen av att försvara Arlanda, men inte mer. Och han går till frontalangrepp mot "vapenvägraren" Anders Borg. Eftersom ryssarna rustar upp med syfte att invadera Sverige inom de närmaste åren så måste den svenska militära apparaten ha mycket mer pengar så att vi kan återta rollen som en militär stormakt. Som en stark politisk motståndare till Anders Borg och Fredrik Reinfeldt känns det lite kymigt att tvingas försvara dessa båda herrar. Nu tror jag i och för sig inte att jag och dessa båda herrar har samma argument eller samma mål i frågan. Men trots detta vill jag uppmana Anders att stå på sig. Rysshotet köper vi inte längre.

Jag kan inte låta bli att ägna ytterligare några rader åt stackars Ewa Björling som jag skrev om i går. Eftersom larmbågen pep till när vår moderata Handelsminister gick genom VIP-gaten på Bromma så blev hon visiterad av en av Securitas kontrollanter, trots att hon var en VIP-person och moderat minister. Sedan Ewa Björling klagat på behandlingen blev kontrollanten Eva två dagar senare omplacerad utan lön. Men nu läser jag att även Ewa (hon med dubbel w) också kanske blir granskad. Att missbruka sin ställning är inte så smart Ewa lilla!

Det svenska Näringslivet satsade många miljoner på att övertyga Centern om att byta riktning i kärnkraftsfrågan. Och PR-firman Prime gjorde de satsade miljonerna till en bra affär för Näringslivsorganisationerna. Centern bytte åsikt och helt plötsligt accepterade den nya Centern en fortsatt satsning på kärnkraften. Prime gjorde nytta för miljonerna. Nu avslöjas att Centern bytt PR-byrå - till Prime!

Inga kommentarer: