torsdag 19 juli 2012

Kronan som skvalpvaluta

Vi kan konstatera att Euron nu har satt rekord, aldrig någonsin sedan Eurovalutan infördes 2000 som riktig valuta har värdet varit så lågt jämfört med kronan som nu. 8.48 är rekordnoteringen från i går. Det finns kanske skäl att påminna om vår högt kvalificerade f.d. statsminister och numera utrikesminister Carl Bildts syn på saken 1998: - "Genom att vi står utanför en fast förankring i det europeiska valutasamarbetet så skvalpar det häftigare här när det börjar bli blåsigt i världen. I dag har vi försvagats mot samtliga eurovalutor och likadant var det i går" och han fastslog - "Kronan en skvalpvaluta". En intressant fråga är huruvida det är Kronan eller Euron som är en skvalpvaluta? Vi ska vara jäkligt glada att vi sade Nej och inte lydde Carl Bildt.

Och så ser jag att Expressen sysslat med lite räkneövningar och kommit fram till hur mycket Zlatan tjänar per minut och så vidare. Bland annat har man kommit fram till att han tjänar 228 kronor i minuten, dygnet runt, 7 dagar i veckan. Och det är ju inte så illa. Det hela visar bara tydligt att det är något sjukt inom elitidrotten. Att nå'n oljeshejk har ett antal miljarder över och vill leka med dom är sjukt.

Det blev biobesök igen på kvällen. Det fanns önskemål i familjen om att titta på The Amazing Spider-man, så det fick bli ett besök så där mitt i veckan. Filmen har ju faktiskt fått relativt god kritik på en del håll. Bland annat för att man "börjat om från början". Själv är jag väl inte allt för imponerad av Marvels alla superhjältar. Men den här versionen av Spiderman får väl i varje fall godkänt. Det var lite mer än bara aktion. Och 3-D effekterna kändes inte allt för påträngande utan bara 3-D. Jag ger filmen 3 ödlor.

För övrigt är jag nu trött på regnandet.

Inga kommentarer: