fredag 20 juli 2012

Slakten av socialförsäkringarna

Folkpartiet
Även en blind höna kan hitta... brukar man säga. Och det kanske man kan säga om folkpartiklar och sjukförsäkringen också. Jan Björklunds folkpartister är medskyldiga till den slakt som skett av den svenska sjukförsäkringen. I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet går i dag ett antal folkpartister ut och kräver att taket i sjukförsäkringen måste höjas. Under rubriken Sjukförsäkringen alltför urholkad avslöjar dessa att dom upptäckt att snart har 40% av alla har en inkomst som ligger över taket och därför inte får de 80% som lagen säger. Och det är ju intressant att man upptäckt detta nu. Synd att man inte kommit fram till samma sak i arbetslöshetsförsäkringen. Där ligger nämligen taket ännu lägre än i sjukförsäkringen så där får redan i dag en majoritet av de som blir arbetslösa mindre än de 80% som lagen säger. Snarare är det så att det är mycket få, nästan ingen, heltidsarbetande som inte ligger över taket. Fortsätt att tänka ett tag till, så kanske ni kommer ihåg att det en gång i tiden fanns något som kallades "socialliberal". Man behöver inte alltid vara marknadsliberal för att imponera på förebilderna inom Moderaterna!

Och sedan kan ni ju samtidigt fundera över varför sjuka och arbetslösa dessutom ska straffbeskattas. Eller ni tror fortfarande att sjuka och arbetslösa väljer att bli just detta aktivt?

Jag såg förresten att ännu en cyklist i cykeljippot Tour de France nu åkt fast för doping och stängts av. Frank Schleck från Luxemburg som låg på 12:e plats när han åkte ut har nu fastnat i nätet. Förra året kom han på tredje plats i loppet. Finns det NÅGON som litar på cyklisterna i den här cirkusen?

För övrigt har även tennisen drabbats av en dopningsskandal. Läkaren Luis Garcia del Moral som redan dömts för dopningsbrott har haft en hel del tennisstjärnor som sina "patienter" visar det sig. Vad är man inte villig att göra för en slant.

Pengar
För övrigt så visar ju Zlatans allt för mycket pengar att fotbollen också drabbats av dopning, oljedollardopning! Jag vill poängtera att min kritik inte gäller Zlatan personligen. Han har sålts på en slavmarknad och plockar ut så mycket pengar han kan som ett plåster på såren. Och det finns faktiskt de i Frankrike som gläds också. Zlatan lär få betala en hel del skatt på sina hundratals miljoner. Allra helst som marginalskatterna kommer att höjas på riktigt höga inkomster av det nya vänsterstyret. Men det har han råd med. Om han nu inte hittar på en genväg.

Annars ser jag att det finns många sätt att tjäna en hacka på. Slipsnissen Patrik Enblad (Av Expressen kallad "klippare i finans­branschen") har kommit på en metod. Känd från affärer som HQ, Carnegie och Newsec lurade han nu vännerna i bostadsrättsföreningen Saltsjöblick. Enkelt uttryckt stoppade han föreningen från att tjäna en hacka på att inreda husets vind för att sedan själv tjäna ett antal 10-tals miljoner på att göra exakt samma sak personligen istället. Vad gör det om man blir ovän med grannarna, det kan väl vara värt några 10-tals miljoner på kontot?

Förra året beslutades det att alla skolelever ska ha tillgång till ett skolbibliotek. Båda grundskolor och gymnasier. Nu har Skolinspektionen granskat 600 skolor. Och bland grundskolorna såg det bra ut, de flesta hade tillgång till skolbibliotek. Men bland gymnasierna såg det sämre ut. Var fjärde gymnasieskola har inget skolbibliotek. Om jag berättar att det är främst friskolor och inte kommunala gymnasieskolor som saknar bibliotek, blir ni förvånade? Det blir liksom billigare på det viset så att det går att dela ut någon utdelning till ägarna också. Att dra in tillståndet om dom inte följer lagen tycker jag är en självklar effekt.

Slutligen såg jag en liten notis som berättade att man knäckt en av de verkligt stora SPAM-distributörerna. Som hävdades stå för ungefär 18% av alla SPAM som skickas ut i världen. Hur lyder då det första mejlet jag öppnar efter att ha läst detta: - "IMPORTANT NOTIFICATION! Qatar Airways is Recruiting Female Cabin Crew From Egypt NOW. You are invited to Apply Immediatly" Visst blir jag snart arbetslös och håller på att se mig om efter nytt jobb. Men jag är INTE kvinna, jag är INTE från Egypten. Och att bli flygvärdinna för Qatar Airways? Undrar var det skumma kruxet ligger i det mejlet?

Inga kommentarer: