söndag 15 juli 2012

Snackemosterns favoriter

Ungdomarna här i Åstorp och Bjuv är nog populära hos snackemostern Jan "skoltalibanen" Björklund. Sedan den folkpartistiske utbildningsministern drev igenom en förändring av gymnasieskolan så att de ungdomar som väljer de praktiska yrkeslinjerna sedan inte automatiskt kan studera vidare på högskolan så har antalet sökande till de praktiska linjerna rasat. Ungdomarna är nämligen mycket smartare än Snackemostern Jan Björklund. Dom inser nämligen att redan i dag har man svårt att få jobb utan en högre utbildning. Och utvecklingen går mot att det i framtiden kommer att bli ännu större krav i arbetslivet på högskoleutbildning. Och att då gå på ett stickspår som inte ger möjlighet att studera vidare är ju att köra rakt in på en återvändsgränd. Jag gissar därför att ungdomarna här i Åstorp och Bjuv är populära hos den gode skoltalibanen. Det här är nämligen kommuner med traditionellt låg utbildning hos innevånarna, och ungdomarna här söker sig också i större omfattning till de praktiska linjerna än i resten av Sverige. Hoppas du är nöjd med detta Jan Björklund.

Och så läser jag att Expressen är glada över att Arbetsdomstolen i allt större utsträckning dömer till att ge arbetsgivaren all makt på arbetsmarknaden. Tydligen influerade av EU-regler. Anställda och deras representanter i form av fackliga organisationer ska inte ha några rättigheter utan det är Arbetsgivaren som bestämmer - och därmed basta. De anställda ska vara glada att ha en arbetsplats att gå till. Passar det inte så kan dom dra!

Slipsnissar på bankpalatset
Vidare ser jag att ränteskillnaderna i Sverige är mycket högre än genomsnittet. Dom är snarare nästan de högsta i Europa. Och detta trots att de svenska bankerna i dag mår bra - mycket bra. Dom tjänar helt enkelt en rejäl hacka. Det räcker i varje fall till rejäla bonusar till slipsnissarna i bankpalatsen.

Annars har ni väl hört talas om Liborgate? I korthet handlar det om att de stora bankerna i Storbritannien medvetet fuskat med uppgifterna för att hålla den s.k. Liborräntan uppe. Något dom har tjänat många miljarder på. Finns det någon som litar på bankerna?

Jag har varit på bio tillsammans med dottern. "Snuskfilmen" Cockpit. Redan namnet är ju snusk dubbelt upp! Nä, jag skämtar. Filmen om Valle som blir Maria för att få jobb är faktiskt rolig - och tänkvärd. Det är lite ett inlägg i könsdebatten och homo- / heterodebatten. Men utan att ha pekpinnar och ibland med ironi över det hela. Jag ger Cock Pit, f'låt Cockpit 4 löstuttar till Jonas Karlsson. Rekommenderas!

Annars följer vi med spänning slavmarknaden inom fotbollen. Zlatan är tydligen på väg från den ena hopköpta främlingslegionen i Italien till en annan främlingslegion i Frankrike. Och detta medan ett stort antal nollor byter ägare. Fantasisummor som är så enorma att man undrar var verklighetsförankringen finns. Detta samtidigt som människor svälter ihjäl eftersom dom inte har tillgång till mat, människor dör i sjukdomar som kan botas med försumbara resurser. Vår värld saknar inte resurser, men det sätt som vi använder dessa resurser lämnar en hel del övrigt att önska.

Inga kommentarer: