tisdag 7 februari 2012

Fredrik pratar i nattmössan

Den Allsmäktige Moderata Statsministern Fredrik "Den Allvetande" Reinfeldt har i dag återigen visat att han har noll koll på hur verkligheten ser ut för en vanlig Svensson utanför Östermalms skyddande murar. Hans utspel i dag om att vi måste jobba ända fram till vi fyller 75 visar med all önskvärdhet att Den Allsmäktige egentligen inte är Den Allvetande. Vad som är riktigt i Fredriks teoretiska resonemang är att vi blir allt äldre, och alltså måste försörjas "av andra" under en allt större andel av vårt liv. Men, detta är ingen nyhet. Utvecklingen att vi blir allt äldre, att vi får allt fler pensionärer har pågått i 100 år. För att lösa detta måste vi under den tid vi jobbar producera mer. Men detta har vi också gjort under alla dessa 100 år.

Fredrik den Allsmäktiga Reinfeldt
Denna ökade produktion kan uppnås på många olika sätt. Vi kan under våra yrkesverksamma år producera mer. Vi kan helt enkelt bli mer produktiva och effektiva. Och denna utveckling har pågått under alla dessa 100 år jag talat om tidigare. Det är därför vi lyckas försörja allt fler pensionärer. Vad kan vi göra mer för att förbättra situationen? Vi kan t.ex. se till att allt fler verkligen orkar jobba ända fram till 65-års ålder. Det är lätt för Fredrik Reinfeldt som rör sig bland slipsfolk att säga att vi måste jobba till 75 istället. Men säg det till utslitna kvinnor inom vården som ofta inte orkar fram till 65. Vi måste helt enkelt förbättra arbetsmiljön. Vi måste inrikta oss på att byta karriär när vi kommit upp i åldern säger Fredrik Reinfeldt. Helt rätt! Det är väl därför man minskat möjligheterna till Vuxenutbildning. Det är väl därför man minskat möjligheten för Högskolestudier för vuxna. Det är väl därför man tagit bort behörigheten till vidare studier för många gymnasieelever. Vi ska kanske se till att ungdomar kommer i arbete snabbare. Inte låta ungdomsarbetslösheten skena iväg.

Hör du Fredrik! Börja med dom här åtgärderna så ska du se att vi har kommit en mycket lång bit på vägen. Jag skulle för övrigt gärna se att du gick i pension redan i morgon!

Så har då Anders Behring Breivik dykt upp i rätten igen och det har beslutats att han får sitta inlåst ett tag till. Och han bevisar med tydlighet den undersökning från USA som jag läste om för några dagar sedan. Den visade att liberaler i USA hade en något högre intelligens i genomsnitt än konservativa. Och den visar med önskvärd tydlighet på vad jag själv redan tidigare uppmärksammat. Dvs att vänstermänniskor är intelligentare än högermänniskor. Hade dom varit intelligentare så hade dom ju också haft sina sympatier lite längre till vänster... Att se Anders Behring Breivik visa upp sig i rätten och göra fascisthälsningar och tycka att han borde få medalj för sina mord är patetiskt. Det är egentligen tragiskt att se hur totalt hjärntvättad en "svag" hjärna kan bli av rasistisk och högerextrem propaganda.

Kristdemokraterna
Kristdemokraterna har nu på allvar inlett vandringen ut på högerflanken. Mats Odell förlorade, men Göran Hägglund väljer att trösta högern med bland annat utnämningar. Nu senast Johan Ingerö och Charlie Weimers som utnämnts till presschef respektive sakkunnig. Johan Ingerö slog 2009 till med att hylla norska extremhögerns Fremskrittspartiet ledare Siv Jensen på sin blogg. Och förra året var Johan mycket kritisk till eventuella socialliberala tendenser inom Kristdemokraterna. Men, Anders Behring Breiviks massmord i Norge och nu en officiell utnämning till KD:s presschef gör att Johan Ingerö försöker sudda ut sina spår. Charlie Weimers var tidigare ordförande för KDU och har bland annat sin bakgrund i det Högerextrema och rasistiska sällskapet Engelbrekt där han bland annat hyllade Sverigedemokraterna. Vi börjar allt mer närma oss punkten där SD + KD = Sant. Låt dom båda försvinna ut till höger.

Dom dåliga tiderna är inte dåliga för alla. I sedvanlig ordning skär bankerna guld med täljkniv. Och när ballongen brister och bankerna får problem så kommer ju pappa Staten (dvs alla vi andra skattebetalare) med börsen och räddar det hela. Så att man kan fortsätta trolla miljoner ur öronen på kaniner igen ett tag. Nu ser jag att SEB t.ex. har så gott om kosing i kassan att man höjer utdelningen till ägarna.

Trots alla år som Jan Björklund haft på sig att förändra den svenska "flumskolan" så har det inte alls blivit bättre. Snarare är det så att det fortsätter att gå sämre och sämre för den svenska skolan. På många områden har till och med raset accelererat. Senaste beviset på att Snackemostern Jan Björklund är en katastrof ser jag när jag läser om en rankning av Europas universitet. Bästa svenska högskola är Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm som hamnar på 40:e plats i Europa. Och då är man bara på 4:e plats i Norden. Hör du Janne, kan du inte byta yrke?

Som jag sagt tidigare så är jag ofta fascinerad av statistik. Jag hittade siffror över TV-tittandet under januari i år. Av siffrorna där kan vi se att SVT1 har 26,9% av allt tittande (oförändrat från förra året) med TV4 med 18,6% på andra plats (-2,1). Sedan följer SVT2 med 6,9%, TV3 med 6,2%, Kanal 5 med 5,7%, TV6 med 4,4%, Sjuan med 4,0%, SVT Barnkanalen med 3,8%, TV8 med 2,8%, Kanal 9 med 1,9%, TV4 Sport med 1,6% och Discovery med 1,2%. Resten av hela högen har mindre än 1% av tittarandelen. Om ni nu läser på länken så måste ni gå längst ner på sidan för att hitta siffrorna. Viktigast kommer nämligen först, och det är tittarandelen bland den kommersiellt intressanta gruppen 15-44 år. Tittare bland barn och bland oss mogna individer är inte lika intressant - för de kommersiella skitkanalerna.

Inga kommentarer: