fredag 17 februari 2012

Jan Björklund lär sig - nog inte

Det är inte bara Sven Tycker som tycker att vår folkpartistiska Israelkramare Jan Björklund förhoppningsvis har lärt sig något av den fanatiska ortodoxa jude som överföll honom när han besökte Hebron som ligger i Palestina. Även Expressen hoppas i en ledare att det hela blev en väckarklocka för den gode Jan. Som Johannes Forssberg påpekar berodde kvinnans ilska på att det fanns en palestinier i följet. Och enligt dessa extrema judars syn på saken så får palestinier inte ens vistas i denna palestinska stad. En liten grupp extrema judar har, med den israeliska regeringens godkännande, slängt bort palestinierna från området. Tyvärr tror jag inte att Jan Björklund har tillräcklig fattningsförmåga för att ta intryck.

På den gamla goda tiden, ni kanske minns innan Den Allsmäktige Fredrik "den allvetande" Reinfeldt kom till makten så hade vi en opposition som kraftigt kritiserade den dåvarande Regeringen för att våra Myndigheter använde på tok för mycket pengar till reklamkampanjer / informationskampanjer. Och man utlovade en rejäl åtstramning på området. Sedan kom 2006 och Kung Fredde kom till makten. Och kan ni gissa hur det gått sedan dess med Myndighetsreklamen? Jo, den har ökat kraftigt! Till och med uppdragsgivarnas röst, Timbro, är enligt rykten rejält kritiska. Men, vallöften är till för att brytas.

Enligt Trafikverkets remiss på Kapacitetsutredningen så krävs det att Staten satsar minst 38 miljarder kronor fram till 2021 bara för att situationen i järnvägsnätet inte ska försämras ytterligare. Det är mer än vad som satsas i dag. Och observera att detta är för att läget inte ska bli ännu sämre. För att förbättra läget krävs mycket mer pengar. Mitt råd är att vi byter ut en hel del folk som sitter på kassakistan omedelbums.

Knugen
Och så har förberedelserna för årets stora händelse inletts rejält. Karolinska sjukhuset har inlett sina förberedelser genom att spärra av en stor del av parkeringen. Svensk Gamtidning har anställt ett tiotal reportrar som ska bevaka den lille beppen från dag 1. Kvällspressen har köpt in nya teleobjektiv till sina fotografer så att dom ska kunna fånga en närbild på första blöjbytet från två kilometers håll. Fredrik Reinfeldt har fått reseförbud. Han får inte avlägsna sig mer än 10 kilometer från Solna så att han kan finnas tillgänglig för att åka och identifiera den lilla beppen. Och landets monarkister har inlett sin vaka så att dom inte riskerar att sova när den stora tilldragelsen inträffar. Det ryktas att mängder av rojalister har tagit ut semester så att dom kan vara tillgängliga och fira när tilldragelsen inträffar.

Republikanska Föreningen välkomnar fler medlemmar.

"Statsöverhuvud skall tillsättas genom lag, ej genom samlag"

/Wilhelm Moberg

Inga kommentarer: