söndag 19 februari 2012

Svensk migrationspolitik utan medmänsklighet

Billström och kompisen
I Svenska Dagbladet skriver pastor Stefan Swärd en debattartikel med rubriken Medmänskligheten får stryka på foten där han är mycket kritisk mot svensk (och EU:s) flyktingpolitik. Och den gode pastorn har alldeles rätt. Svensk (och EU:s) flyktingpolitik har starkt influerats att högerextrema flyktingkritiska partier. Schengensamarbetet har i mångt och mycket förvandlat Europa till ett ointagligt fort där flyktingar från krig, mord och förföljelse inte har en chans att ta sig in. Och i Sverige styrs flyktingpolitiken av en moderat minister Tobias Billström som ser det som viktigt att utvisa människor för att markera för andra att det är ingen idé att försöka ta sig till Sverige. Det är viktigt att komma ihåg att fattiga grannländer till krishärdarna tar emot många fler flyktingar än vad vi rika europeer gör. Som exempel tar Kenya i Afrika emot fler flyktingar än hela Europa. Trots vädjanden från FN, Europadomstolen, den irakiska regeringen och människorättsorganisationer som Amnesty så utvisas regelbundet flyktingar till Irak genom dyra chartrade flygningar för att ta ett exempel. Moderaten Tobias Billström är en skam.

Ännu en väljarundersökning visar att ett val med undersökningens siffror skulle resulterat i ett regeringsskifte. Denna gången är det Svenska Dagbladets undersökning som görs av Sifo som presenterats. Och denna bekräftar tidigare undersökningar som visar att Socialdemokraterna ökar och glappet mellan blocken minskar. Och eftersom minst ett av Reinfeldts röstboskap riskerar att trilla ut ur Riksdagen tappar Högeralliansen sitt försprång. Den stora vinnaren är Socialdemokraterna med +4,6% och den stora förloraren är Sverigedemokraterna med -2,2%. Störst är fortfarande Moderaterna med 32,9% följda av Socialdemokraterna med 29,2%. Trea kommer Miljöpartiet 10,5% och fyra Vänsterpartiet med 6,7%. Sedan kommer Folkpartiet 6,5%, Centerpartiet 5,1%, Sverigedemokraterna 4,7% och minst är naturligtvis Kristdemokraterna 3,8%. Och ett valresultat med dessa siffror skulle alltså ge de Rödgröna fler mandat än Högeralliansen eftersom Kd säger farväl. Läs också hos Aftonbladet och Expressen.

Apropå fördomarna om att Greklands problem beror på tidig pensionsålder och Fredrik Reinfeldts fantasier om att svenskarna akut måste jobba mycket längre så kan kanske Eurostats siffror över den genomsnittliga verkliga pensionsåldern i olika Europeiska länder vara viktig att känna till. Svenskarna jobbar länge, grekerna ligger i mitten. Bland annat fransmännen slutar före grekerna.

Är det mer än jag som tycker sig märka att Den Allsmäktiga Fredrik Reinfeldts smekmånad med media börjar avta? Jag tycker mig ha märkt mycket mer kritik av Fredde i borgerlig media sedan drevet mot Håkan Juholt tog slut. Har dom fått dåligt samvete och försöker gottgöra detta? Eller har dom bara helt enkelt tröttnat på Propagandaminister Per Schlingmanns ointagliga Reinfeldt-fasad. Ett exempel är Peter Wolodarskis krönika i dagens Dagens Nyheter. Bryr sig Moderaterna om Ungerns demokrati? skriver Peter Wolodarski. Han tycker att Moderaterna skulle ha lärt sig av stödet till Berlusconi i Italien. I stort sett alla andra var mycket skeptiska till Silvio Berlusconis valseger i Italien 2001. Men i Sverige gladde sig Moderaterna, och nuvarande Biståndsminister Gunilla Carlsson sade: - "Berlusconis valseger är jättebra för Italien och jättebra för Europa". Carl Bildt lade till: - "Italien behöver förändring. Den reformagenda som Forza Italia står för ligger nära det som de allra flesta av dem som sysslar med detta område anser vara nödvändigt" Yttranden som jag tror att båda helst vill glömma i dag. Men i dag ställer man istället upp till försvar för högerpolitikern Viktor Orbán och hans parti Fidesz när i stort sett alla andra ställer sig mycket kritiska till den demokratiska utvecklingen i Ungern. Dom kallas istället för "våra politiska vänner". Troligtvis säger det allt om Moderaternas sanna syn på demokrati.

Jag hörde förresten Utbildningsminister Jan Björklund i TV uttala att han ville sätta stopp för de kortsiktiga investeringarna i friskolor. Genom att kräva minst 10 års ägande och omprövning av skoltillståndet vid ägarbyte ville han sätta stopp för kortsiktiga investerare som bara är ute efter snabba pengar. Ett förslag som liknar vad som redan tidigare lagts fram från Rödgrönt håll. Men det passade inte de extrema marknadsliberalerna i Centerpartiet och Moderaterna. Jag kunde bland annat höra en av Åstorps två riksdagsledamöter, Margareta Pålsson från Moderaterna, försvara den fria marknaden framför skolan. Den damen har jag mycket lågt förtroende för. Men så är hon också lärare. Fast jag föredrar henne framför den andra riksdagsledamoten från Åstorp. Men Tony Wiklander är Sverigedemokrat så det omdömet om Meta säger inte ett dugg. Det tar emot att säga det, men bra sagt Jan Björklund! Meta kan dra dit pepparn växer.

2001 fördes Ahmed Agiza tillsammans med Mohammed Alzery under förnedrande former från Sverige till Egypten med hjälp av amerikanska CIA. En utvisning som fått berättigad kritik av alla sedan dess. Ahmed Agiza har sedan dess suttit fängslad i Egypten tills han släpptes efter maktskiftet i Egypten. Utvisningarna har bland annat fällts av FN:s kommitté mot tortyr och båda har fått skadestånd från Sverige på 3 miljoner kronor. Ahmed Agiza har nu begärt att få återvända till Sverige där familjen, fru och barn, fortfarande bor. Att man ens från Säpo överväger att inte bevilja ett återvändande är direkt skamligt. Har inte Sverige redan tidigare gjort bort sig tillräckligt?

Inga kommentarer: