måndag 10 januari 2011

Jag säger bara - Tobias Billström!

Vår kompetenta Migrationsminister Tobias Billström fortsätter hårdnackat att slå dövörat till när FN:s UNHCR, Amnesty, Iraks ambassadör och Iraks Migrationsminister med flera begär att Sverige ska sluta tvångsavvisa irakier tillbaka till Irak. - "Sverige har inte sett någon anledning att revidera det avtal som finns på plats" upprepar han likt en mekaniskt uppdragen docka. I detta avtal står det att återvändandet ska ske: - "stegvis, humant och under ordnade former." Om man måste droga folk, sätta på dom huvor, binda fast dom osv i specialchartrade flygplan så sker det inte "stegvis, humant och under ordnade former.".

En glad gubbe
Men, nu har jag kanske kommit till den punkt där jag ska försöka att uppfylla mitt nyårslöfte. Detta löfte går ut på att jag minst en gång i månaden ska skriva något positivt om vår Högeralliansregering. Jag hörde på radion att Miljöminister Andreas Carlgren (c) vill att även försök och förberedelse till grovt jaktbrott ska kriminaliseras. Vad det handlar om är att göra det möjligt för polisen att utreda illegal jakt av rovdjur redan innan jägarna skjutit ihjäl en varg, björn osv. I dag kan polisen inget göra förrän dödandet är gjort. Enligt Andreas Carlgrens förslag ska man kunna ingripa redan innan tjuvjägare skjutit om man misstänker att förberedelse pågår. Ganska bra tänkt Andreas Carlgren! Ännu bättre hade det varit om man som man alltid annars gör, lyder vad EU säger. Dvs avbryter den legala jakten på de få vargar som finns. Det kan påpekas att medan Jägarförbundet centralt är positiva till Andreas Carlgrens tankar så är man inte detta lokalt i Dalarna. Vilket inte förvånar...

Och så ser jag att militären, näringslivet (och våra högerpolitiker) vill modernisera och köpa nya JAS Gripen plan. För sådär 30 - 60 miljarder kronor kan vi kanske få 100 nya flygplan för militären att leka med. Och om vi har dom där 30-60 miljarderna över när Fredrik sänkt skatterna för de som redan har sitt på det torra så är ju kanske 100 nya stridsflygplan det viktigaste vi kan komma på. Sven Tycker INTE det.

För Fredrik Reinfeldt har ju börjat prata om nya skattesänkningar. Dvs ännu ett steg i Jobbskatteavdraget som ju är ett sätt att öka klyftan mellan den som har förmånen av ett jobb och den som blivit sjuk, den som förlorat sitt arbete, den som blivit gammal eller den som är föräldraledig. Men Fredrik Reinfeldt har tjänat drygt 48.000 kronor på skattesänkningarna. Anders Borg drygt 39.000, Carl Bildt drygt 221.000. Talmannen Per Westerberg har tjänat 2.191.000 och Skatteutskottets ordförande Lennart Hedqvist har gjort en nätt förtjänst på 58.000. Så det är inga småsmulor som delats ut till de som redan har sitt på det torra. Dom som sitter och oroar sig för räkningarna varje månad är det däremot sämre för. Men det är just detta som är syftet med Högerpolitiken. Dvs att klyftorna i samhället ska öka. Och på den punkten har man lyckats!

Slutligen ser jag en liten notis hos Dagens Handel som berättar att det öppnats fler nya apotek efter avregleringen än som förväntades. Totalt ca 200 nya apotek har öppnats. Men marknaden har inte ökat, så Dagens Handel befarar att det faktum att Åhléns redan dragit sig ur igen bara är en början. Det kommer att bli en rejäl utslagning inom kort. Med några enstaka undantag har de nya apoteken öppnats i våra storstäder där det redan tidigare fanns relativt gott om apotek. Det har blivit för många.

Inga kommentarer: