fredag 7 januari 2011

Den israeliska statsterrorismen

En israelisk mördarpatrull avrättade i morse en palestinsk man i Hebron i Palestina medan han låg och sov i sin säng. Den israeliska terrorattacken blev inte bättre av att man till råga på allt avrättade fel person. Det var inte alls den Hamasmedlem som man hade i uppdrag att mörda, det blev en helt vanlig oskyldig 67 år gammal palestinier som fick sätta livet till medan han låg och sov. Mördad av en av de få stater i världen som sysslar med statligt utförd terrorism inne i andra länder. Sven Tycker att det är på allvar dags för det internationella samfundet att säga till Israel att deras politik inte är acceptabel.

CUF:s och FPU:s båda ordförande har insett att Moderata Kannibalpartiet helt håller på att äta upp sina röstboskap i Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Dom båda förslår därför i en debattartikel på Newsmill att man ska slå ihop Centern och Folkpartiet. Man vill rädda var som finns kvar att rädda av de liberala värderingarna. Och inser uppenbarligen att Kristdemokraterna är förlorade. Fast jag tycker inte det finns så mycket liberalt kvar i Centern och Folkpartiet heller. De socialliberala värderingarna är slängda på gödselstacken och de marknadsliberala har ju Moderaterna tagit över. Sven Tycker att vi lägger ner alltihop istället. Sven Tycker att det enda som behövs är i dag Moderaterna på den sidan.

Enligt en rapport från Trafikverket så är en starkt bidragande orsak till att antalet döda i trafiken minskar att privatbilister blivit bättre på att hålla hastigheten. En grupp som däremot inte lärt sig detta utan som fortsätter att köra på tok för fort är yrkestrafiken. Långtradare med släp kör konsekvent för fort. Är det någon som sett en taxibil som hållit hastighetsgränserna? För att inte tala om små firmabilar! Är inte dessa yrkesförare oroliga för att förlora sina körkort? Uppenbart är att straffen för fortkörning inte står i rimlig proportion till vad dom tror att dom tjänar. Sven Tycker att det är dags att dra körkorten direkt.

Och Skatteverket ska intensifiera jakten på skattefuskande spelbolag på Internet. Förra året plockade man in en halv miljard kronor så nu ska spelbolagen kollas närmare. Det är bra att vi sätter in lite mer resurser på att jaga alla de som lurar av svenska folket pengar, och sedan lurar av skattebetalarna ännu mer. Sven Tycker att skattefusk är ett större problem än bidragsfusk.

I dag dör fler människor av hudcancer än i trafiken. Antalet fall av Malignt melanom har ökat från ca 400 fall på 70-talet till 2500 i dag. Men trots detta fortsätter vi att resa till solen och bränna ihjäl oss, medan vi sitter på stranden och oroar oss för terrorister. Sven Tycker att vi har svårt att värdera hot.

EU-kommissionen tar i med hårdhandskarna mot den svenska vargjakten. Men Högerregeringen vägrar tydligen att lyssna. Kan ni se framför er de svenska protesterna om Indien infört jakt på de få tigrar som finns kvar? Eller Kina infört licensjakt på pandor? Eller Kenya engagerat jägare för att skjuta av noshörningsbeståndet? Sven Tycker att vargjakten ska avbrytas omedelbart.

Det har tydligen varit nå'n sorts Junior-VM i ishockey. Om jag förstått rapporteringen rätt så vann tydligen Ryssland till slut medan Sverige blev utan någon medalj. Den ryska segern firades så rejält att chauffören av deras buss till flygplatsen blev orolig. Flygplanet vägrade ta ombord de fulla spelarna så dom fick inkvarteras på flygplatshotell och nyktra till. Toaletterna fick sedan totalsaneras från spyor. Och så finns det dom som säger att idrott och alkohol inte hör ihop? Sven Tycker att det är dags att sätta stopp för alkoholromantiken.

Inga kommentarer: