torsdag 26 augusti 2010

Vad har moderaterna att dölja?

Något att dölja verkar moderaterna ha. Man har nu från Högeralliansregeringen svarat Europarådets enhet mot korruption som krävt att Sverige (som de flesta demokratier) ska införa regler som tvingar politiska partier att offentliggöra vilka privatpersoner som finansierar deras verksamhet. Moderaterna har drivit igenom i Högeralliansregeringen att man ska vägra följa Europarådets rekommendation. Annars vill alla de politiska partierna i Riksdagen införa regler om offentliggörande av privata bidrag - förutom Moderaterna. Men, som vanligt har Moderaterna drivit igenom sin linje och kört över sina stödpartier. Det är skamligt att inte Sverige kan införa regler som andra länder. Något har Moderaterna att dölja som envisas med att vägra och fortsätta hemlighetsmakeriet.

Den amerikanska tidningen Time har korat vad man kallar 50 Best Websites 2010. Jag för min del vill närmast kalla det för "50 bästa engelskspråkiga webbsajterna". Bland annat saknar jag i all anspråkslöshet t.ex. Sven Tycker på listan.

Sommarjogging 2010: Vi börjar närma oss slutet på det jag kallar sommarjogging. Sommaren är det alltså som börjar ta slut. Förhoppningsvis inte joggingen. Under ett par dagar har det blåst rejält, men i dag var det lite lugnare. Alltså tog jag mig äntligen tid för veckans första runda, och det blev samma runda som i söndags. Jag har fortfarande inte mätt upp den, men uppskattar att den är lite drygt 8,5 km lång. I dag gick det mycket lättare att springa, och det kändes som om tempot var ganska högt. Tiden 46.40 är ju också en ganska rejäl förbättring. Enda hindret var att blåsten de senaste dagarna tydligen hade inneburit den sista dödsstöten för ett döende bokträd ovanför Tingvalla. Det hade lagt sig rakt över vägen, så det var inget annat att göra än att klättra över.

Skrota Socialutförsäkringsministern
Hallandsposten berättar om ännu ett av de fall där Ättestupapolitiken i Sjukförsäkringen som Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) genomfört får absurda konsekvenser. Du kan läsa här och en kommentar från Arbetsförmedlingen här. Undrar när det ska nå fram till den damen att Ättestupalagen faktiskt har skapat en mängd svåra problem för sjuka människor som inte hade varit nödvändiga om syftet verkligen bara var att hjälpa sjuka människor till en meningsfull sysselsättning. Det handlar istället om att misstro sjuka människor och genom tvång och bestraffning minska sjuktalet. Tänk på det när det är dags att rösta!

Enligt en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Miljöpartiet väljer 51 procent av stockholmarna "utbyggnad av pendeltåg och tunnelbana" medan 40 procent väljer "en ny motorväg" när dom tvingas välja. Det handlar alltså om motorvägen Förbifart Stockholm. Enligt en annan undersökning som gjorts av Synovate för Dagens Nyheter så vill en majoritet att Förbifarten byggs. Men det bygger på att man både kan äta äpplet och päronet. Dvs att man kan få allt.

Inga kommentarer: