måndag 30 augusti 2010

Slipsnissarnas nya härdsmälta

Girighet straffar sig
Det fina folkets (med lite mer pengar undanstoppade) bank, HQ Bank, har tydligen gått på pumpen ordentligt. Fiffel med siffrorna och förskönande rapporter har hindrat banken från att haverera tidigare, men nu gick det tydligen inte längre. Finansinspektionen varnade tydligen banken redan för två år sedan, men inget hände. Detta medan revisorerna uppenbarligen hellre valde att skydda bankledning framför att skydda kunder och övriga bankvärlden. Och det har funnits fler varningar. Catharina Lagerstam satt i styrelsen men efter att ha varnat för situationen och inte fått något som helst gehör i styrelsen hoppade hon av innan sommaren. Den statliga insättningsgarantin har ett maxbelopp för hur mycket pengar som garanteras. Och som sagt, HQ Bank må ha varit en liten bank, men man specialiserade sig på de fina, rika kunderna. Och det är med detta som bakgrund vi ska se ilskan över att banken tvingades hålla stängt i dag. Det är uppåt 900 kunder som har så mycket pengar instoppade att dom inte får hela beloppet garanterat av oss andra skattebetalare. Och om banken har stängt kan dom inte rädda sina pengar. Återigen har slipsnissarna visat att när det handlar om kosing då är det inget problem att bli fartblind. Och det där som heter ansvar och regler - det kvittar om man kan trixa till lite mer pengaspekulationer. Slipsnissar är ett ansvarslöst pack!

Skoltalibanen Björklund
Min dotter Angeli har planerat att gå i mammas fotspår och utbilda sig till Förskollärare. Och den ursprungliga tanken var att gå Vård- och Omsorgsprogrammet på Gymnasiet och sedan gå vidare till Lärarhögskolan. Men, det programmet är ett "yrkesprogram" och i Major Jan "skoltalibanen" Björklunds (fp) nya värld så ger inte alla gymnasieprogrammen högskolebehörighet. Om man alltså som 15-åring väljer fel program på gymnasiet så är det sedan kört med vidare utbildning. Katastrofen till skolminister tycker nämligen att alldeles för många läser på Högskola. Det innebär nämligen att det blir för många som får Högskoleutbildning och då finns det inte en stor bank av lägre utbildade som kan ta alla lågbetalda jobb och passa upp det fina folket som fått högskoleutbildning och kan tjäna lite mer. Att skapa en skola där beslut som fattas i 15-årsåldern ska få konsekvenser för hela livet är skamligt. Sven Tycker att ni ska Rösta Rätt om några veckor, Rösta Rött!

Försäkringskassan
Och så är det dags för nästa artikel om sjuka människor som kom i kläm i Ättestupapolitiken i Sjukförsäkringen. Den politik som har Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) signum. Försäkringskassan är på väg att dras ner i träsket av högsta ansvariga ministern.

Jag såg förresten att Förskingringsminister Odells utsålda apoteksorganisation verkligen gett oss billigare varor. Apoteket Hjärtat (som är det bolag som fick köpa flest apotek) har haft rea på en massa produkter. Fast det är klart, det var utgångna eller nästan utgångna varor som såldes ut... Och det är väl bra. Man ska inte låta varor förstöras!

Inga kommentarer: