söndag 8 augusti 2010

Hurra - det regnar!

Hösten är här på allvar. I dag har det regnat i stort sett ihållande hela dagen. Som minst några minuters uppehåll, lite duggregn, lite mer ymnigt regn, duggregn osv. Dvs vi har sluppit skyfall, vi har sluppit översvämning. Men ett lätt regn hela dagen har varit en välgärning från de högre makterna. Och med de högre makterna menar jag inga religiösa fantasifigurer utan vädrets makter. Det har varit torrt, mycket torrt tidigare. Men vi är som sagt lyckligt lottade. Inga 40 grader och enorma skogsbränder som i Ryssland. Inga fruktansvärda skyfall med lerras och översvämningar som följd som i t.ex. Pakistan och Kina nu senast. Årets första halvår har, om jag förstått det hela rätt, varit det varmaste 1:a halvåret på jorden sedan mätningar började göras någon gång på 1800-talet. Ur led är tiden. Så vi är lyckligt lottade som fått regnet på det sätt vi fått det. Tyvärr tog jag skor på mig istället för stövlar när jag på eftermiddagen tog en promenad med Kimmy. Det verkade inte komma så mycket regn just då. Men det ökade på medan vi var ute. Och dessa skor, som jag köpte billigt på Lidl, är det sämsta köp av ett klädesplagg jag gjort. Efter några veckor är dom helt utgångna och läcker från alla håll. Köpet är mer misslyckat än den T-shirt jag köpte en gång men som var felmärkt och för liten. Den kunde jag skänka vidare. Köp inte dojjor på Lidl!

Major Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) har slagit till igen. Han har nämligen upptäckt att det finns vissa problem i skolan, och i sedvanlig ordning löser man, inspirerad av militära tankar, alla problem med tvångsmetoder. Pang på rödbetan är lösningen på alla problem enligt denna "de enkla lösningarnas" banérförare. I och för sig är grundtanken riktig. Vi måste öka föräldrarnas intresse för skolan och skolundervisningen. Vi måste öka skolans vilja att engagera föräldrarna. Och vi måste göra det enklare för föräldrar att delta i skolan. Kanske är tankarna på att återinföra de s.k. "Kontaktdagar" som fanns en gång i tiden helt rätt. Dessa gav föräldrar rätt till ledighet ett par dagar varje år för att delta i skolan / förskolan. Men dom avskaffades för några år sedan för alla utom för föräldrar till barn med speciella behov. Är det problem i klassen är det nog inte fel med några föräldrar i klassrummet. Men Major Jan Björklunds tankar om att tvinga föräldrar till barn som inte sköter sig att som straff delta i skolan är helt fel väg. Vill föräldern inte göra detta frivilligt och av eget intresse blir det bara pannkaka om majorn inför tvångsmetoder. Ska föräldrarna tvångshämtas till skolan av polisen? Ska dom dömas till böter om dom uteblir? Tror skoltalibanen Björklund verkligen att tvångsmetoder mot föräldrarna löser barnens problem med skolan? Är han dum? Jag noterar att Lärarna lyckligtvis är intelligentare än folkpartikeln.

Aftonbladet har i dag på ett uppslag granskat de fula knepen i valrörelsen. För det var naturligtvis ingen tillfällighet att den centerpartistiske riksdagsledamoten Solveig Ternström valde att offentliggöra sitt avhopp samma dag som Maud Olofsson skulle hålla sitt tal i Almedalen. Det är naturligtvis heller ingen tillfällighet att den grupp Miljöpartister i Stockholm som valde att stödja en Högeralliansregering fick sitt pressmeddelande om detta skrivit av Moderaternas partikansli. Och det var naturligtvis ingen tillfällighet att Fria Moderata Studentförbundet står och delar ut flygblad när Mona Sahlin ska hålla tal i Almedalen där man kallar Ibrahim Baylan för "Porrklubbs-Ibbe" och ger fortsatt spridning åt alla de mer eller mindre sanna saker om Mona Sahlin som sprids på Nätet. Den fruktansvärt fula "Mosa Mona kampanj" som pågår främst på Nätet tycker jag är den grövsta kampanj som pågår just nu. Här sprids både sanna påståenden, totalt förvanskade påståenden och lögnaktiga påståenden på ett mycket fult sätt. Övertramp sker på alla håll. Men just nu är detta det värsta. Senast det var så grovt var MUF:s kampanjer mot Olof Palme en gång i tiden. Men då fanns inte Internet som gav samma spridning.

Åsså har AIK spelat fotboll igen. Största rubriken handlar om att deras fans slogs med varandra på läktaren! Har det gått så långt att om dom inte har några andra att slåss med så slåss dom med varandra- För slåss det måste man ju om man tillhör AIK:s klack. Släng ut laget ur Allsvenskan!

Inga kommentarer: