onsdag 1 april 2009

Vad är skämt, och vad är allvar

Hela Högeralliansregeringen gick i dag ut med ett gemensamt uttalande där man lovade att satsa allt som går på att få fart på ekonomin. Det ska satsas tiotals miljarder på nödvändiga utbyggnader av infrastrukturen, på att göra miljöinvesteringar och på att rädda den offentliga servicen. Allt för att skruva fart på ekonomin och förhindra en massarbetslöshet. - "Jag är livrädd för att arbetslösheten ökar, vi måste offra allt som finns på att förhindra detta" säger statsminister Fredrik Reinfeldt (m)!

Konsumentverket ska granska ett antal företag som omnämnts på Blondinbellas blogg. Enligt KO har företagens produkter blivit omskrivna på ett "tämligen överdrivet positivt och informativt sätt" som framstår som kommersiell reklam. Isabella Löwengrip (m) har erkänt att hon fått mutor för att skriva positivt om varorna och lovar bot och bättring. Hon kommer i efterhand att betala inkomstskatt för allt hon tjänat på detta sätt.

Piratpartiet och dess ungdomsförbund har upptäckt att det är en skillnad på "medlemmar" och personer som skriver på "namnlistor". Man kommer därför i fortsättningen kräva en inbetalning av en medlemsavgift och inte bara att man anmäler sig gratis på nätet för att få kalla sig medlem. Antalet medlemmar sjönk då så kraftigt att man nu ska döpa om sig till Pratparet istället.

Svenskt Näringsliv hävdar i ett uttalande att den svenska beskattningen av kapitalinkomster är den strängaste i världen. Man får betala 30% i skatt mot ett snitt på 17% i världen. Det finns därför anledning att påminna om att Sverige är unika i världen med att med höjd skatt straffa den som blir gammal, skaffar barn, blir sjuk eller blir arbetslös. Däremot får man en sänkt skatt om inkomsten inte kommer från arbete utan från att sitta på sin feta röv och tjäna räntor och utdelningar (s.k. arbetsfria inkomster eller kapitalinkomster). Självklart är det så att skatten skall vara den samma på inkomster oberoende av hur man tjänar pengarna.

Linda Rosings TV-program där hon fått hjälp av TV och tittarna att äntligen hitta ett fast sällskap att åldras med är nu slut. Linda berättar i en kommentar att hon är överlycklig över att äntligen ha hittat den man hon vill tillbringa resten av livet med!

General Motors, som ju äger Saab, är på väg mot konkurs. Förlusten förra året landade på motsvarande 274 miljarder kronor. Det var GM som Mauderaten (c) tyckte skulle ta sitt ansvar och engagera sig i Saabs framtid. Det blir nog en konkurs för hela klabbet, och ur denna reser sig sedan en liten del. Men inte Saab som istället går till de sälla jaktmarkerna på skrotupplaget tillsammans med ett antal av alla underleverantörerna till bilindustrin. Men Näringsminister Maud Olofsson (c) lär väl bli nöjd i varje fall.

Jag ser förresten att Maud Olofsson (c) är den svenske politiker som oftast uttalar sig i media. Hon leder före Fredrik, Mona och alla de andra. Bra pinkat Mauderaten, men ibland hjälper det inte med att snacka.

Dagens Handel berättar att en ny hemlig lag fastställts av Regeringen i dag. Den innebär att Sverige blir först i världen med att helt slopa kontanter från hösten 2010. Riksbanken slutar då att sprida sedlar och mynt, och de som är i omlopp blir ogiltiga. - "Vi har ändå inga pengar kvar" berättar finansminister Anders Borg (m).

Slutligen ser jag att en utredning som beställts av Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) föreslår att man slår ihop Banverket, Vägverket osv. Detta för att verken inte ska konkurrera om anslagen utan gemensamt komma fram till vad som är bäst för samhället. Samma minister föreslog för några dagar sedan att konkurrensen på järnvägsspåren skulle släppas helt fri eftersom konkurrens leder till himmelriket. Hur var det nu? Konkurrens är positivt - eller konkurrens är negativt? Samordning är bra - eller samordning är ineffektivt? Ska du bestämma dig Åsa?

Inga kommentarer: