måndag 6 april 2009

En ljus framtid - eller?

Barack Obama fortsätter att förändra den amerikanska politiken. I går deklarerade den nya amerikanska presidenten att han ville se en fredligare värld utan kärnvapen. Kanske blir det då slut på den amerikanska dubbelmoralen i frågan. Iran och Nordkorea har kritiserats och utsatts för sanktioner i protest mot ländernas (påstådda) strävan efter att skaffa kärnvapen. Däremot har man från USA inte sagt något om de israeliska kärnvapnen. Jag tycker inte heller att Iran eller Nordkorea ska skaffa kärnvapen. Jag tycker inte heller att dessa länder ska skaffa civil kärnkraft, som dom hävdar att dom håller på med. Men jag tycker inte heller att Israel (eller Indien eller Pakistan eller Kina eller Ryssland eller USA osv) ska ha kärnvapen. Så, än så länge, har du mitt stöd Barack Obama!

Försäkringskassans service har blivit sämre
Riksrevisionsverket riktar skarp kritik mot Försäkringskassan för den fiaskobetonade IT-upphandlingen som jag skrivit om flera gånger tidigare. Upphandlingen har inte skett på ett korrekt sätt och kostnaderna har fått skena iväg på ett osannolikt sätt. Det hade inte behövts RRV för att berätta den saken, det kunde personalen på Försäkringskassan berättat för länge sedan.

Första semesterdagen (det är ju påsklov) har präglats av härligt vårväder. Förmiddagens promenad med Kimmy i handen och kamera runt halsen fick ett lite annorlunda tema. Som omväxling till Söderåsens skogsmiljö valde jag att njuta av det skånska jordbrukslandskapet. Via Grytevad och gamla Riksettan gick jag ut till Galleri Hultman och sedan Olsbovägen hem. Riktigt härligt att njuta av det öppna landskapet och att se att vårbruket är i full fart. Dessutom var det lite nostalgiskt att jämföra vad som hänt sedan jag som liden påg hållit till här. Det blev till och med tid till lite trädgårdsarbete... Vad som förundrar mig när man går är all skit som ligger i vägrenen. Det svämmar över av ölburkar, spritflaskor, cigarettpaket, snusdosor och en massa annat. Vad har bilister i huvudet? Det kan inte vara vett i varje fall!

Svenska bönder får tydligen numera lite mer betalt för djuren från slakterier i Danmark och Tyskland än från svenska slakterier. Detta har fått till effekt att allt fler bönder transporterar ner sina slaktdjur till slakterier i Danmark och Tyskland. Där rök trovärdigheten för den svenska lantbruksnäringens slogan om fördelen med närproducerat. Det handlar för bönderna inte om bättre behandling av djuren och bättre miljö. Det handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt! Bonden är lika pengasniken som andra företagare när det kommer till kritan.

Inga kommentarer: