lördag 4 april 2009

Humor behöver uppenbarligen inte vara roligt

Ett fenomen som uppstått på senare år är att vad som är humor har fått en ny innebörd. När man ska vara rolig ska man tydligen vara så plump som möjligt. TV-mediet leder inom detta området. Just nu aktuellt sedan den påstådda komikern Josefin Johansson i SVT:s s.k. humorprogram Grillad tyckte att det var höjden av humor att säga att Lotta Bromé var kriminell. Ett skämt som Lotta inte uppskattade (hon hade inget med programmet att göra i övrigt). Och hon har därför anmält programmet till Granskningsnämnden. Något som jag stöttar till 100%.

Vad det gäller Josefin Johansson så har jag hört berättas att hon brukar roa sig på kvällarna med att extraknäcka som stripteasedansös på ett par porrklubbar i Gamla Stan! Hahaha, visst var den rolig?

Programledaren för Grillad, Thomas Järvheden, har ingen som helst förståelse för att Lotta blev upprörd. Han tycker yttrandefriheten är hotad om man inte får dra liknande "skämt". Jag har hört att Thomas är ökänd i sina hemmakvarter för att vid upprepade tillfällen ha våldtagit småpojkar! Hahaha, det var väl roligt?

Ansvarig utgivare för programmet Grillad är Emma Kronqvist på SVT. Hon tycker att den typen av skämt måste man tåla. Jag har hört att Emma extraknäcker som prostituerad på ett par bakgator till Malmskillnadsgatan! Hahaha, det är makalöst vad jag är rolig?

Kvalitetsskribenten Alex Schulman utnämner i sin kolumn i Aftonbladet Lotta Bromé till "Veckans otyg". Han undrar var "den kvinnans distanslöshet tog vägen". Ska han säga som ju just nu sitter och väntar på att avtjäna en 3-års fängelsedom för bankrån! Hahaha, alltså vilken hög klass det är på min humor, eller hur?

Värmen har nästan nått sommarvärme. Man har inte riktigt hunnit koppla om kroppen och byta ut vad som hänger på krokarna i hallen. Hur som helst blev jag riktigt varm om hjärtat också, i går när cyklade hem för att äta lunch stod en hel hög tjejer på Björnekullaskolan och hoppade rep. Det värmde verkligen. I dag har jag roat mig med att sätta ihop studsmattan i trädgården. Största problemet är att hitta var man förvarar alla delarna, och näst största problemet är att komma ihåg i vilken ordning man ska sätta ihop saker eftersom instruktionen naturligtvis inte går att uppbringa. De första testhoppen visade sig dock vara ett misstag. Mitt balanssinne är uppenbarligen inte gjort för sådant. Jag mådde illa i flera timmar efteråt. Det försvann först när jag gav mig ut på en joggingrunda. Då fick jag ju annat att tänka på.

Springtimeuppladdning 2009: Jo, efter 14 dagars uppehåll blev det i dag äntligen en joggingrunda. Och uppehållet märktes. Det kändes märkbart mycket tyngre än vad det gjorde för 14 dagar sedan. Men trots detta valde jag att återigen ta min niokilometersrunda. Jag mötte en del lördagsflanörer uppe i skogen, och en joggare med MP3-spelarlurar i öronen. Jag begriper inte hur man kan välja konstlad musik när hela naturen spritter av glädjeljud. Det var ett ordentligt fågelkvitter hela vägen uppe i skogen. Tiden slutade på 52.15, dvs knappt en minut sämre än förra gången. Men det skyller vi på uppehållet.

Försäkringskassans service har blivit sämre
Jag fick min Fackföreningstidning (ST) i går. Dom hade bland annat ett reportage från Försäkringskassans internationella kontor i Malmö. En grupp som fortfarande har balanser med högar som helt gömmer handläggarna. Det var ett par av mina gamla arbetskamrater, både Affe och Francisco, som dök upp i reportaget. Jag har tvingats "missbruka" mina gamla förbindelser på avdelningen ett par gånger för att fixa en registrering i systemet så att andra förmåner har en chans att komma igång. Det är orimligt att människor ska tvingas leva på försörjningsstöd från socialen i halvårsvis bara för att Försäkringskassans överansträngda handläggare inte hinner med.

Jag hörde förresten på P1:s lördagsintervju med KD-ledaren Göran Hägglund. Kommentarer i övrigt är överflödiga.

Inga kommentarer: