torsdag 9 april 2009

Påsksmällar

Svenska Dagbladet avslöjar i dag att personalen på AMF haft kritiska synpunkter på sin förre VD:s snikna förflyttning av pensionspengar precis innan AMF gick ut med sitt återtagande. Christer Elmhagen utnyttjade ju sina kunskaper om vad AMF planerade och flyttade drygt 30 miljoner av sitt pensionssparande precis innan AMF gjorde ett återtagande av pensionsspararnas pengar. Elmhagen tjänade omkring 3 miljoner på affären. - "Det är de pengar jag ska leva på sedan" ursäktar sig Elmhagen med. Det visar med klar tydlighet att Elmhagen och andra slipsnissar lever i en annan värld än vi andra vanliga dödliga. De tre miljoner han tjänade på sin insideraffär motsvarar väl vad många av oss andra har i totalt pensionssparande. Att han inte skäms är kanske inget att förundras över. Men att det inte är brottsligt är kanske mer förvånande. Men, vi ska se att det troligtvis blir Wanja Lundby-Wedins fel detta också när media jagat färdigt. Fast det är klart, Elmhagen behöver ju mer pensionspengar än vi andra. För honom (och en massa andra i toppen) gäller ju inte arbetslinjen. Det där att vi måste jobba längre, minst till 65 och gärna längre. För de här stackars utarbetade herrarna tar ju livet slut redan vid 60 - arbetslivet alltså. För resten av tiden måste man vila upp sig efter allt hårt arbete.

Påskbjörn
För andra dygnet i sträck har det regnat på kvällen och sedan varit riktigt trevligt väder på dagen. Det är ju faktiskt det rent ideala vädret om man tänker efter. Vi har ägnat en trevlig förmiddag åt ett av Åstorpsbornas mest populära torsdagsnöjen. Vi har varit på besök i Kakboden och köpt billiga kakor. Godbiten Konditori AB här i Åstorp måste genom sin Kakboden ha gjort Åstorparna till Sveriges värsta kakmonster. Trådrullar med för mycket choklad, mazariner med för mycket fyllning osv till en billig penning. Tur att det blev lite trädgårdsarbete framåt eftermiddagen.

Och eftersom det är påsk har också en av kommunens björnar fått påskskrud. Så här såg den "motorsågsformade" björn ut som står i rondellen vid en av Åstorps infarter. Onekligen en mycket originell påskkärring!

Och så här i påsktider så ser jag också att det är bra för fåglarna att lägga ut äggskalen i trädgården. Man får kanske fylla fågelhuset med äggskal istället för fågelfrön en tid! Pickar verkligen fåglar i sig äggskalen? Hur som helst skulle det vara bra för att ge fåglarna kalcium så att äggskalen blir lite starkare. Tro't den som vill. Jag tänker i varje fall testa.

I Georgien har det under dagen varit stora demonstrationer mot västvärldens gunstling presidenten Micheil Saakasjvili och hans egen personliga tolkning av vad demokrati är. Över 60.000 demonstranter krävde presidentens avgång i fredliga demonstrationer.

Slutligen vill jag påminna om den tävling som Skånetrafiken arrangerar för att döpa de nya Pågatåg som börjar levereras under 2010. Man vill ha förslag på namn med skånsk anknytning. Manliga eller kvinnliga. Verkliga personer eller fantasifigurer. Men det får inte vara nu levande personer. Gå till Skånetrafiken och lämna ert förslag. Jag har redan föreslagit Klintagumman (se den 7 april för motivering) och tycker att ni kan stödja det förslaget.

Inga kommentarer: